Van’da meydana gelen deprem sonrası yapılan arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Niğde’den 30 kişilik arama kurtarma personeli 4 araç ile deprem bölgesine gitti.

Niğde Sağlık Müdürlüğü Van merkezli 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye   30 kişilik arama- kurtarma ekibi, sağlık personeli ve teknik ekip gönderdi.

 

Sağlık Müdürü Turhan Sulhan, Van’da meydana gelen deprem sonrası yapılan arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere gönderilen UMKE’den 20 kişi, 2 Psikolog, 8 Uzman Hekimden oluşan toplam 30 sağlık personeli ve 4 aracın deprem bölgesine ulaştığını söyledi.

 

Sulhan yaptığı açıklamada; “23 Ekim 2011 Pazar günü Van İlimizde 7.2 şiddetinde yaşanan depremde çok can ve mal kaybı yaşanmış  olması nedeniyle Tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde  İl Sağlık müdürlüğü de deprem bölgesine 30 sağlık  personelini gönderdi. Ülkemizde oluşabilecek afetlerde görev almak amacıyla, İlimizde 2005 yılında kurulmuş olan UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) yalnızca İlimizde oluşan afetlerde değil tüm Türkiye de yaşanacak afetlerde de ilk yardım çalışmaları yapmaktadır. Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan kriz masası koordinasyonunda UMKE Ekibimiz, akşam saatlerinde harekete geçmiştir. 4 Timden oluşan 20 kişi UMKE’den, 2 Psikolog, 8 Uzman Hekimden oluşan toplam 30 sağlık personeli ve 4 araç deprem bölgesine ulaştı ” diye konuştu.

 

Sulhan; “Van’da yaşayan halkımıza Niğde İl Sağlık Müdürlüğü olarak geçmiş olsun dileklerimizle, yaralılarımıza acil şifalar ve ölen vatandaşlarımıza Allahtan Rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim