Niğde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından Niğde’de Bakkal, Şarküteri, Unlu Mamulleri ve Ekmek satış noktalarına ekmek denetimi yaptı. Periyodik olarak fırın, kasap, pastane gibi işletmelere denetimlerini sürdürdü.

Yapılan kontrollerde İl merkezinde satılan ekmeklerin büyük oranda gramaj uygunluğu yerinde tespit edildi. Zabıta Müdürlüğü ekipleri kurallara uygun satış̧ yapan esnaflara teşekkür ederek denetimlerin aralıklarla devam edeceğini bildirdi. Denetimlerde eksik gramaj tespit edilen ekmekler tutanakla kayıt altına alınarak toplandı.

Zabıta ekipleri, yaptıkları denetimlerde iş yerlerinin temizlik şartları, iş yeri ve çalışma ruhsatları, gıda ürünlerinin muhafaza edildiği dolapların temizliği ve ürünlerin son kullanma tarihleri ile işletmelerin hijyen kurallarına uygunluğunu kontrol etti. Şehir merkezindeki kahvehaneleri de denetleyen ekipler, işletme sahiplerine iş yerlerinin taşıması gereken temizlik kuralları başta olmak üzere personel hijyeni ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim