Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" gerçekleştirildi. Etkinlik, Derbent mevkii eski Eğitim Fakültesi önünden başlayarak, Kayaardı bağları bisiklet yolunda yürüyüş etkinliği düzenlendi.



Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk, fiziksel aktivitenin artırılması sadece bireysel değil toplumsal bir sorun haline geldiğini söyledi.



Niğde İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öztürk yapılan etkinlik hakkında şöyle dedi: "Bakanlığımızın 'Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması' raporuna göre toplumumuzda fazla kilolu olanların oranı yüzde 34, fazla kilolu ve şişman olanların oranı yüzde 64,9'a ulaşmış olup; 0-5 yaşta fazla kilolu olanlar yüzde 9, fazla kilolu ve şişman olanların oranı ise yüzde 26,4 olarak bulunmuştur. Hareketsizlik dünya genelindeki ölüm nedenleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Ayrıca meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık yüzde 21-25'inin, diyabetin yüzde 27'sinin ve iskemik kalp hastalığının yüzde 30'unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir."


Dr. Öztürk, "Toplumun Obeziteyle mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığımız tarafından Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı ilan edilmiştir. Bu nedenle her ayın son Pazar günü halkımızda yaşam tarzı değişikliği konusunda farkındalığı artırmak amacıyla İlimizde Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından etkinlikler planlanmaktadır. Bu kapsamda Derbent mevki Eğitim Fakültesi önünden başlayarak Kayaardı bağları bisiklet yolunda yürüyüş etkinliği gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim