Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel yaptığı açıklamada; Bakanlığımızca ülkemizde bulaşıcı olmayan hastalıklar ve risk faktörleri konusundaki mevcut durumun diyabet, hipertansiyon, kolesterol ve kan şekeri açısından belirlenmesi, katılımcıların tütün ve alkol kullanımı,fiziksel aktivite ve diyet alışkanlıkları gibi sosyal hayatına ilişkin verilerin analiz edilmesi amacıyla Dünya Sağlık Örgütü işbirliğiyle Türkiye Hane halkı Sağlık Araştırması yapılmaktadır.
 
Türkiye genelindeki 15 yaş ve üzeri bireylerle yapılmakta olan araştırmanın saha çalışmasının 31 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. Saha çalışması hanelere ziyaret şeklinde olup anketörler tarafından yüz yüze görüşmeler, sağlık ekipleri tarafından tansiyon, boy, kilo ve bel çevresi gibi fiziksel ölçümler yapılacak ve parmak ucundan kan ve idrar numuneleri alınacaktır. İlimizde de Çamardı, Ulukışla ve Merkez ilçemizde bu çalışma yürütülecektir.

Ev ziyaretleri 2 anketör ve  2 sağlık görevlisi tarafından gerçekleştirilecek olup ziyarete gelen ekiplerin araçlarında tanıtıcı stickerlar ve çalışmaya ilişkin ıslak imzalı resmi yazımız bulunacaktır. Vatandaşlarımız ayrıntılı bilgi için Müdürlüğümüzü arayabilirler” dedi.
 
Editör: TE Bilişim