Niğde’de İl Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından  yangın tatbikatı yapıldı.

 

Kurum ve kuruşların muhtemel yangın ve afet durumlarında meydana gelebilecek zararı en aza indirebilecek bilgi ve becerileri artırmak amacıyla yapılan tatbikat gerçeği aratmadı.

 

Yangın tatbikatı öncesi her iki sağlık teşkilatı personeline yangın öncesinde ve sonrasında yapılması gereken tedbirler, yangın çeşitle, yangın söndürme usulleri ve cihazlarının kullanılması hakkında Sivil Savunma Uzmanı Fatma Etkar tarafından eğitim verilmişti.

 

Yangın ile ilgili eğitimlerin tamamlanmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü  Sivil Savunma Uzmanı Fatma Etkar ile İl Halk Sağlığı Müdürlüğü  Sivil Savunma Amiri Yusuf Demir koordinatörlüğünde, İtfaiye personeli, UMKE Personeli, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Personeli, 187 Doğalgaz, 155 Polis ekiplerinin de katılımı ile  İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde olası yangın anında bina tahliyesi, ve hasta kurtarma konulu yangın tatbikatı yapıldı, cihazların kullanımı öğretildi.

 

 

Yangın Tatbikatı olay yeri sorumlularından İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel   ile İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, yangının başlangıcından bitimine kadar yapılan çalışmaları izlediler ve sivil savunma uzmanı Fatma Etkar’dan gerekli bilgiyi aldılar.

 

Gerçeği aratmayan yangın tatbikatı sağlık personeli ve çevredeki vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendi.

 

Editör: TE Bilişim