KAPADOKYA KADIN,GENÇLİK,EĞİTİM VE KÜLTÜR DERNEĞİ’ nin Yerel Düzeyde Sivil Katılımın Güçlendirilmesi ”Birlikten kuvvet doğar’’ projesine MFİB’den (Başbakanlık Merkezi Finans ve İhale Birimi) Hibe onayı aldı ve sözleşme imzaladı..
 
Proje hakkında bilgi veren proje koordinatörü Şükriye Halaçoğlu Projemizin Özel hedef(leri):
 
Niğde’deki yerel STK’larin birbirleriyle ve yerel yönetimlerle iletişim ve işbirliği kurmalarını sağlayarak sivil katılımdaki rollerini iyileştirmek için faaliyetler geliştirmek ve uygulamaktır.Projemiz 7 ay sürecek ve 6. Ayında Niğde de Birlik festivali düzenlenecektir.Niğde nin bu birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır.
 
STGM internet sitesi STK’lar Veri Tabanında Niğde ilinde 15 derneğin bulunduğu görülmektedir. Buna rağmen halk tarafından bilinen dernek sayısı birkaç tanedir.
 
İlimizde ki STK’lar güçlü ve etkili değildir.Bu sorunun nedenleri arasında
Kaynak ve kapasite yetersizliğinin bulunduğu, STK’ların üye sayısının azlığı, var olanların üyeliğinin kağıt üzerinde kaldığı, dernek aktif çalışmalarına katılmadığı, gönüllülük bilincinin eksikliği, STK Yöneticilerinin egoist olduğu, gönüllü yönetimini bilmediği, gönüllüleri motive edemediği,  Halkın, Sivil Toplum ve Örgütlenme bilincinin azlığı ve STK’lara katılımının düşüklüğü, STK-Sivil toplum, STK-STK, STK- Kamu kurumları arasında iletişim eksikliği, iletişim yöntemlerinin bilinmediği, gerçeği ortadadır.
 
Bu sorunlar,sadece Niğde de faaliyet gösteren kadın STK ların değil,diğer STK larında temel sorunlarıdır. Ortaya konan bu sorunlara çözüm bulabilmek için STK’ların   ;
             
- Kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, 
- Halk arasında Sivil Toplum, Örgütlenme ve toplumsal cinsiyet eşitliği bilincinin yaygınlaştırılması,
- STK’ların birbirleri,Kamu kurumları ve halkla iletişim kurması (biraraya getirilmesi), kendilerini halka tanıtması, halkla bütünleşmesi,
- Üye sayılarının artırılması var olanların motive edilmesi, öncelikleri saptanmıştır.
 
Niğde de son yıllarda STK lar konusunda olumlu gelişmeler yaşanmaya başlanmış ve aktif STK sayısı artmış olmasına ragmen yukarıda belirtilen sorunlar sebebiyle gereken gelişme hızı yakalanamamıştır.
 
Projemizin uygulanması ile yukarıda bahsedilen sorunların çözümü için adım atılmış olacaktır.Proje kapsamında verilen eğitimlerle toplumsal cinsiyet eşitliği,kadın hakları,örgütlenme ve işbirliği bilinci oluşup,farkındalık yaratılacaktır.Kapasite geliştirme eğitimleri sonunda STK bilinci ,iletişim,ağ kurma,zaman yönetimi ve gönüllülük bilinci gelişecek,kurumsal verimlilik artacaktır. Bu Hibe Programı Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından ortaklaşa finanse edilmektedir.
 
 
 
Editör: TE Bilişim