Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Niğde Valiliğine 2019 yılında Hastanede kaç yabancı uyruklu vatandaşın muayenesi veya ameliyat yapıldığını ayrıca yapılan hastane masrafları için ne kadar ödendiğine karşılık soru önergesine cevap verildi.

Yabancı uyruklu insanlar Türk Milletinden daha mı üstün müdür diyen CHP İl Başkanı Erhan Adem parti binasında yaptığı basın açıklamasında; “ Ocak ve Ağustos ayları içerisinde 17 bin 537 yabancı uyruklu hastanın hastanelerde tedavi edildiğini bize söylediler. Bizlerde tekrar bir soru önergesi verdik; 17 bin 537 hastanın hastane masraflarının ne kadar olduğunu ve hangi kurumların ödediğini sormuştuk. Gelen cevapta bu masrafların tamamının 721 bin 260 TL olduğunu, bu masrafların Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödendiği söyledi.

İl Başkanı Erhan Adem; Şimdi soruyoruz? Bu kadar yabancı uyruklu insanların masrafları karşılanırken, bizim kendi vatandaşımızın tedavi ücretleri neden karşılanmıyor? Ameliyat paraları neden ödenmiyor? Yatak paraları neden isteniyor? Eczaneden aldıkları ilaçların parası neden isteniyor? Yabancı uyruklu olanlar Türk Milletinden daha mı üstün? Biz bunların cevabını bekliyoruz. Ayrıca Göçler İdaresine de soru önergesi vermiştik, kullanılan ilaçların miktarı ne kadardır, bu paralar ödenmiş midir? şeklinde ancak daha cevap alamadık. İktidara gelirken verilen sözler vardı, sağlık artık düzene girecek, sağlıkla alakalı Türk halkının hiçbir sıkıntısı olmayacak denilmişti. Ancak geldiğimiz noktada sağlık sistemi çökmüştür” diye konuştu.

******

İl Başkanı Erhan Adem'in bu sorusu yabancı uyruklular için sadece tedavi ve muayene ücretlerini içeriyor. Oysa Niğde'de bir çok resmi ve resmi olmayan kurumlardan yabancı uyruklululara  büyük harcamalar yapılıyor.

Okullarda mülteci sınıfları, Kızılay'dan, sosyal hizmetlerden  ayni ve nakti bağışlar,  valilik, özel idare, emniyet, jandarma, il göç idaresi, dernekler, vakıflar gibi bir çok kurum ve kuruluş ayni ve nakti yardım yaptığı gibi, bu kurumlar mültecilerle ilgilenmekle de vakit ve enerji harcıyor...

AKP Hükümetinin oluşturduğu mülteci sorunun değer biçilemeyen sosyal, ülke güvenliği ve demografik bedeli de cabası... 

Oysa bu kaynaklardan Niğdeli faydalanmalı... 

Bunun aksini savunanlar bir gün boyunca bir esnafın dükkanında durup akşama kadar kaç kişinin yardım talep ettiğine, yalvardığına, dilendiğine şahitlik yapsınlar...

Haber: Selim GÖKEL

İLGİLİ HABER VE YAZILAR AŞAĞIDA

Editör: TE Bilişim