AFAD Gönüllülüğü projesi kapsamında AFAD Gönüllülerine yönelik AFAD Müdürlüğünde İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenleri tarafından 2 gün süren ilk yardım eğitimlerinde gönüllülere; Genel ilk yardım bilgileri, hasta ve olay yerinin değerlendirilmesi eğitimleri verildi.

AFAD Müdürlüğünde İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenleri tarafından 2 gün süren ilk yardım eğitimlerinde gönüllülere Genel ilk yardım bilgileri, hasta ve olay yerinin değerlendirilmesi. Temel yaşam desteği, kanamalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım. Bilinç bozukluklarında ilk yardım, kırık ve çıkıklarda ilk yardım, Yanık ve donmalarda ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, Isırma ve sokmalarda ilk yardım ile hasta ve yaralı taşıma teknikleri kapsamında eğitimler verildi.

Sağlık Müdürlüğü eğitmenlerince 2 gün boyunca önce teorik bilgi, daha sonra uygulamalı eğitimler verilerek eğitim sonunda sınav yapıldı. Sınavı başarıyla tamamlayan gönüllülere olası ilk yardım ve acil durumlarda müdahale etmede bilgili, bilinçli ve müdahaleci durumuna geçerek Sağlık Müdürlüğünden ilk yardım kartı almaya hak kazandılar. 2020 yılında 61 AFAD Gönüllüsüne İlk Yardım Eğitimi verildi.

Editör: TE Bilişim