Niğde sağlık İl müdürü Dr. Dursun Koç Koronavirüsle mücadele kapsamında Sağlıklı Hayat Merkezi ile Toplum Sağlı Merkezi'nde de Pfizer-BioNTech aşısı yapılmaya başlandığını, 6 birimde aşılama işlemlerinin devam ettiğini ve şuana kadar il genelinde 127 bin 820 doz aşı yapıldığını söyledi.

Romatoloji Uzmanı hastanede hizmet vermeye başladı Romatoloji Uzmanı hastanede hizmet vermeye başladı

Aşılamada, özellikle öğretmenlerle ilgili yaş grubunun açıldığını, öte yandan dün itibariyle aşılamada 45 yaş üzerine aşı yapılmaya başladığını, diğer grupların da hızlıca açılmasını beklediklerini belirten Koç, şunları kaydetti:

" Merkez ve ilçe hastanelerimiz ile eski adliye binasındaki Toplum Sağlı Merkezi ile Sağlıklı Hayat Merkezi olmak üzere şu an 6 birimde aşılama yapıyoruz. Vatandaşımız randevu alıp geldiğinde aşıları yapılıyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Bugüne kadar yaklaşık 127 bin 820 doz aşı yaptık. Haziran ayı bizim için çok önemli çünkü kapanma süreçleri bitmeye başladı. İlimizde ve ülkemizde pandeminin tekrar pik yapmaması adına aşı kampanyası tarzında çalışmamız var. Vatandaşlarımız, aile hekimlikleri, Toplum Sağlığı Merkezileri ve hastaneler üzerinden randevu alarak aşı yaptırabilir."

Koç, aşı yaptırmanın aynı zamanda toplumsal ve devlete karşı bir sorumluluk olduğuna dikkati çekerek, vatandaşların bilgi kirliliğine mahal vermeden bir an önce aşı yaptırması gerektiğini vurguladı. Aşıların Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığınca yeteri kadar denetlediğinin altını çizen Koç, "Vatandaşlarımız rahat bir şekilde aşı yaptırarak hem kendilerini ve çevresindeki insanları hem de toplumu hastalıklardan koruma gibi güzelliği kazandırabilir. Bu anlamda herkesten destek istiyorum, aşılarını yaptırmalarını bekliyoruz. Hedefimiz yaklaşık 150 bin doz aşı yapmak suretiyle toplumun sağlığını koruma adına ciddi bir çalışma yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim