Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, merkezde bulunan hastane ve eski SSK hastanesinin kapatılması durumunda yeni devlet hastanesinin ihtiyaca cevap veremeyeceğini söyledi.

Kişi başına düşen yatak sayısı bakımından Niğde’de 501 kişiye 1 yatak düştüğünü belirten Öztürk, Niğde’nin nüfusunun her geçen gün arttığını vurguladı.

Niğde’nin 2012 yılı nüfusunun 340 bin 270 olduğunu ifade eden Öztürk: “ Bu nüfusun yaklaşık yüzde 51’i ilçe merkezlerinde yüzde 49 ‘u ise köy ve beldelerde yaşamaktadır. Yapılan sayımlar incelendiği zaman köyden kente bir göç söz konusu olmaktadır. İlimiz nüfusu da sürekli artmaktadır. Sağlık Hizmetleri sunumunda, hizmet kalitesinde artış olmasına rağmen, eski SSK Hastanesi ile şehir merkezindeki hastane kapatılacak olursa ciddi bir yatak sayısı düşüşü gerçekleşecektir. Bu hastanelerin varsa eksiklikleri giderilmeli değerlendirilerek vatandaşın hizmetine sunulmalıdır” şeklinde konuştu.

HASTA SEVKLERİ AYRI BİR SORUN

Öztürk, Niğde’nin en önemli sorunlarında birisinin de yakın illere hasta sevk edilmesi olduğuna dikkat çekerek:” Özellikle Niğde’den her gün tahminen 10-12 kişi kalp krizi, özellikle angiografi veya benzer nedenlerle yakın illerdeki resmi yada özel hastanelere sevk edilmektedir. Bu hastalar ve yakınları çok ciddi sorunlar yaşamaktadırlar. İlimizin yeterince doktor ve hasta potansiyeli mevcuttur. Yeterince kardiolog , kardiovaskuler cerrah vardır. Eski hastaneye bir kalp hastanesi yapılması mümkündür. Ayrıca bazı poliklinikler merkezde çalışmaya devam ederlerse hem vatandaş açısından hem Kamu Hastaneleri daha verimli olacaktır” dedi

Öztürk açıklamasının devamında şunları söyledi: “Komşu illerimizde onlarca özel hastaneler, üniversite hastaneleri varken Konya’ya 5 bin kişilik, Kayseri’ye 1 bin 750 kişilik, Ankara’ya iki tane, Adana’ya, Mersine şehir hastaneleri yapılmaktadır. En dikkatimi çeken konulardan birisi, Yozgat’ın toplam nüfusu 269 bin ve de tıp fakültesi hastanesi bile varken, birde şehir hastanesi yapılırken,340 bin nüfuslu ilimizde bu hastanelerin kapatılması nasıl bir etki yapacaktır?

Şimdiden hatırlatmak istiyorum ki bu hastanelerin kapatılması vatandaşın hizmet alımını zorlaştıracak ve ihtiyaca cevap vermeyecektir. Niğde nereye gidiyor veya yarıştığı bir il var mıdır?

Yetkilileri bu konuları bir kez daha değerlendirmeye davet ediyorum. Kamuoyunu bu konuda aydınlatacaklarını ümit ediyorum.

Komşu illere giden hasta sayısı ve bunun getirdiği ekonomik kaybını yetkililerimizin mutlaka değerlendirmeleri gerekmektedir”

Editör: TE Bilişim