Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in organik tarımsal üretimle ilgili soru önergesini yanıtladı. Bakan Fakıbaba, Niğde’de geçen yıl 41 bin 720 dekar alanda organik tarım üretimi yapıldığını bildirdi. 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer,  Bakan Fakıbaba’ya yönelttiği önergesinde, “Organik tarım ülkemizde ne kadar dekar alanda yapılmaktadır? Niğde ilinde ne kadar dekarda organik tarım yapılmaktadır?Ülkemizde kaç aile Niğde de organik tarım yapmaktadır?Organik ürün dış satımı var mıdır?Hangi ürünlerde ne kadar yurt dışı satımı yapılmaktadır?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in sorularına kısmı yanıt verdi. Bakan Fakıbaba, Organik tarım üretimine ilişkin verilerin düzenli olarak TÜİK tarafından kurumsal web sayfasında, organik tarım ihracatına ilişkin verilerin ise bakanlıklarının websayfasında (www.tarimgov.tr) kamuoyunun bilgisine sunulduğunu bildirdi.

Bakan Fakıbaba, Niğde ilinde ise 2016 yılında 4999 çiftçinin toplam 41 bin 720 dekar alanda organik bitkisel üretim gerçekleştirdiğini açıkladı. 

 CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  organik bitkisel üretimin öneminin giderek arttığını bu bağlamda organik üretimin yaygınlaşması gerektiğine işaret ederek Niğde ili için önemli sayılacak bir rakam verilmiş ama içeriği de açıklanmalı , hangi ürünlerin  yetiştiği ve  sonuçları da bu anlamda önemli. Organik üretim için daha çok destek ve özendirme sağlanmalıdır" dedi.

Editör: TE Bilişim