Niğde Sağlık İl Müdürü Dr. Dursun Koç, Niğde’de 14 Ocak tarihinde başlanılan aşılama çalışmaları kapsamında şuana kadar yaklaşık 33 bin kişinin aşılandığını 28 bin kişiye 1’nci doz aşılama yapıldığını ve 2. doz aşı olanların sayısının ise yaklaşık 5 bin kişiye ulaştığını, Niğde’de başlayan aşılama çalışmalarının ise aralıksız devam ettiğini söyledi.

Sağlık İl Müdürü Dursun Koç, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: ‘‘Aşılamada Niğde’de şuan yaklaşık 28 bin civarında vatandaşımıza aşıları yapıldı. Yaklaşık 5 bin civarında da 2. Doz aşılarımız yapıldı. Bu hafta yaygın olarak ta 2. Dozlar huzur evleri de dahil olmak ile birlikte köylerdeki evde hastalarımızda tamamlanmış olacak. Ve aşılmalarımız yağın olarak devam etmekte. Geçmişte dezenformasyonlarımız yapıldı. Aşı gerçekten koruyucu. Biz bir günlük bebeklerimize bile Hepatit B aşısı yapıyoruz. Aşıda bilgi kirliliğine bakmamak lazım. Bilim insanları ne diyor ise onlara bakmak lazım. Gençler belki bilmez ama büyüklerimiz bunu çok iyi bilir geçmişler de kızamık , suçiçeği gibi hastalıktan bir çok vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmişlerdir. Şuan da bakarsanız suçiçeği, kızamık hastalığı yok. Bu bağışıklamanın ve aşının getirdiği bir başarıdır. Aşı o nedenle çok etkili” dedi.

E-Nabız üzerinden randevu alan vatandaşlarımızın sırası geldiğinde aşıları yapılıyor diyen Dr. Koç; “Bu nedenle biz toplumun mümkünse herkesin sırası geldiğinde aşısını olmasını istiyoruz. E nabız üzerinden bakıldığı zaman sırası gelen vatandaşlarımız sağlık ocakları, aile hekimleri ve hastanelere gelerek aşılarını olabileceklerdir. Ülkemizde bu anlamada çok iyi durumda. 5. Ve 6. Seviyelere geldik. Dünya üzerinde aşı lojistiğini en iyi sağlayan, sağlık organizasyonu en iyi olan ülkelerden birisiyiz. Bizden çok önce başlayan ülkeler bile bizim seviyemizde değiller. Avrupa ülkelerinde bizim seviyemizde aşılama yok. Dolayısıyla biz bu anlamada şanslıyız. Bu şansıda halkımızın mutlaka kullanması lazım. Biz milyonlarca insanımıza aşı yaptık’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim