Niğde Sağlık İl müdürü Dr. Dursun Koç, İl genelinde organ bağış haftası kapsamında 108 kişi organ bağışında bulunduğunu ve 2 bin 308 kişinin organ bağış kaydı bulunmakta olduğunu belirtti.

İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç yaptığı yazılı basın açıklamasında; “ 3-9 Kasım 2019 tarihleri arasının “Organ Bağış Haftası” olması nedeniyle, Müdürlüğümüzce çeşitli etkinlik ve faaliyetlerde bulunulmuş olup. Bu kapsamda; İlimiz Yataklı Tedavi Kurum 1 arında. Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezlerince bölge halkına ve fabrika/tekstil çalışanlarına yönelik eğitimler verilerek organ bağışı broşürleri dağıtılmıştır. Tüm özel ve kamu sağlık kurum ve kuruluşlarına, halkın görebileceği caddelere ve uygun yerlere konu ile ilgili sloganların yer aldığı bez pankartlar asılmıştır. Kent Meydanı ve üniversite kampüsünde organ bağış standı kurularak vatandaşlar bilgilendirilmiş ve organ bağışında bulunmak isteyenlerin bağışları kabul edilerek sisteme işlenmiştir. Ayrıca; Milli Eğitim Müdürlüğü ile irtibata geçilerek lise ve dengi okul öğrencilerine ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile işbirliği içinde okul öğrencilerine organ bağışı hakkında konferans ve toplantılar düzenlenmiştir.

Konu ile ilgili gazetelerde organ bağışının önemi konusunda halkımıza organ bağışı hakkında demeçler verilmiştir. İl Müftülüğü tarafından organ bağışının önemi konusunda Cuma Hutbesi hazırlatılarak tüm camilerimizde okunması sağlanmıştır. İl genelinde; organ bağış haftası kapsamında 108 kişi organ bağışında bulunmuş olup. Transplantasyon, Diyaliz ve İzlem Sisteminde (TDİS) bugün itibari ile 2308 kişinin organ bağış kaydı bulunmaktadır. İlimizde organ bağışının önemi konusunda çalışmalarımız devam etmektedir. Vatandaşlarımıza “Organ ve Doku Bağış” haftası kampanyasına katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim