Niğde’de, ambulansların giremediği yerlerde olay yerine hızla ulaşarak gerekli acil tıbbi yardımı gerçekleştiren 112 motorize ekibi yaptıkları tıbbi müdahalelerle hayat kurtarıyor.

112 motorize ekipleri ile ilgili bilgi veren Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Değirmencioğlu, “Motosiklet ambulansımız, kış ayları dışında sürekli hizmet veriyor. Şu anda mevcut bir adet motosiklet ambulansımızda, nöbetleşe çalışan 2 personelimiz görev yapıyor. Öncelikle trafiğe kapalı, yaya veya trafik yoğunluğu fazla olan alanlarda kullanıyoruz. Motosiklet ambulansımız hizmete başlayalı 5 yıl oldu.

 “Her koşulda, ihtiyacı olan vatandaşımıza ulaşmak ve insanımızı hayatta tutabilmek için çaba gösteriyoruz” diyen Değirmencioğlu, “Hiç kimsenin acil tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymasını istemeyiz, ancak bazı kronik hastalıklar ve istenmeyen kazalar acil müdahale gerektirebiliyor. Acil tıbbi yardıma ihtiyacı olan insanımıza, artık ülkemizde ve şehrimizde Avrupa standartları üzerinde acil sağlık hizmeti veriliyor” şeklinde konuştu.

Niğde 112 motorize ekibi, motosiklet ehliyetli, gerekli bilgi ve donanıma sahip sağlık personellerinden oluşuyor. Hasta taşıma hariç normal bir kara ambulansında bulunan acil tıbbı müdahale için gerekli tüm ilaç, cihaz ve donanıma sahip motosiklet ambulanslar saatte 200 kilometre hıza ulaşabiliyor.
 
Editör: TE Bilişim