Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Niğde Merkez İlhanlı mahallesine 112 Acil servis istasyonu kurulacağını söyledi. 

Dr. Yücel, kurulacak olan 112 istasyonuyla, Niğde genelinde 18 112 Acil Servis İstasyonu bulunduğunu ve yeni kurulacak Kırbağları 112 Acil servis istasyonuyla beraber sayı 19’a çıkacağını söyledi.

Yücel yaptığı açıklamasında şunları söyledi; “İstasyonlarımızdan 3 tanesi ilimiz merkezinde konuşlandırılmış olup halkımıza hizmet vermektedir. 2 tanesi 112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği içerisinde 1 tanesi de Niğde devlet hastanesi içerisinde eski Kadın Doğum Hastanesinin içerisinde olmak üzere il merkezinde 3 istasyonda hizmet vermektedir. İlimizdeki 112 acil sağlık hizmetlerindeki ambulans sayımız ise 35 adettir. Bunun bir tanesi motosiklet ambulansıdır. Oda yeni hizmete girmiş olup özellikle günün belirli saatlerinde Pazar yerlerine bu 112 acil sağlık motosiklet ambulansımız hizmet vermektedir. Yine paletli kar paletli ambulansımız mevcut olup yoğun kış şartlarında normal ambulansların çıkamadığı yerlere kar paletli ambulansımızla sağlık hizmeti sunmaktayız” dedi.
Niğde’de kır bağlarına kurulacak 112 ambulans hizmeti vermek üzere yeni bir bina planlandığını belirten, Yücel; “Kırbağlarına kuracağımız 112 acil servis istasyonu hizmetimiz özellikle o bölgedeki vakalara ve Niğde-Kayseri karayolunda meydana gelen kazalara daha çabuk müdahale etme açısından kırbağlarına 1 tane 112 acil servis istasyonu hizmeti kurma planımızdır. İnşallah bu istasyonu yılsonuna kadar bitirip halkımızın hizmetine sunacağız. Yıllık yaklaşık 36 bin vakaya bu 19 adet 112 acil sağlık hizmetimizde müdahale etmekteyiz. İstasyon bakımından Türkiye geneli olarak ilimiz çok iyi bir pozisyondadır ve vakaya ulaşma olarak da ülke genelinde ilk 10’un içerisindeyiz. Buda vakaların sağlığı açısından son derece önemlidir. Ben bu vesile ile vatandaşlarımızdan gereksiz yerlere 112 istasyonlarını meşgul etmeyelim. Niğde’miz bu konuda çok hassas, yine de ben tekrar hatırlatmak istedim” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim