Son 3 gündür Niğde'de yeni vaka tesbit edilmedi.  Vatandaşların sokakta maskeli gezmesi ve mümkün olduğunca evde kalamaya dikkat etmesi vaka sayısının azalmasını sağladı. Tedbirlerin aynı hassasiyetle devam etmesi durumunda vaka sayısının hızla düşeceği belirtildi.

Bugün yapılan 33 testte korona virüs pozitif çıkan vaka sayısı 0

Bugün iyileşen hasta sayısı 4

Niğde'de toplam vaka sayısı 76

Toplam vefat eden kişi 5

Türkiye'de son vaka ve can kaybı sayıları vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Her akşam Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamalar ile corona virüsün can kaybı ve vaka sayıları açıklanmaya devam ediyor. Türkiye'de dün açıklanan son rakama göre iyileşen hasta sayısı ilk kez vaka sayısını geçti. Yaşanan gelişme herkesin içerisinde umutların yükselmesine neden oldu. 25 Nisan Günü ölen kişi sayısı ile 106 olarak bildirildi.

İşte Sağlık Bakanı tarafından yapılan o açıklama...

Son 24 saat içinde taburcu olan hasta sayısı, bugüne kadar iyileşen toplam hasta sayısının yaklaşık %15’ini oluşturuyor. Taramada, erken tanı ve tedavide başarılıyız. BU NOKTADAN GERİ DÖNÜŞ OLMAMALI. Alınan sonuçlara tedbirle destek şart. Bize güç verin.

Editör: TE Bilişim