Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Kayseri, Nevşehir ve İlimiz  Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından deprem tatbikatı yapıldı. 


Niğde İl Sağlık Müdürlüğü  organizesinde Efendibey Mahallesi Şehitler Sokak'ta bulunan yıkık evlerde deprem tatbikat düzenlendi. Gerçeğini aratmayan  atbikatta senaryo gereği yaralı yakınlarının sinir krizi geçirmeleri gerçeğini aratmadı. Temel eğitimi alan UMKE(35 kişi),ile Niğde AFAD(12kişi),112(10 kişi),İtfaiye(5kişi), Polis(2 kişi), yine Sağlık Müdürlüğü personeli(6 kişi) ekipleriyle birlikte toplam 70 kişilik bir ekiple UMKE Temel Eğitim tatbikatı gerçekleştirildi.  

İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonunda gerçekleşen tatbikata İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz YÜCEL ve yöneticiler bizzat katılıp tatbikatı yerinde incelediler. Tatbikat bitimi başarılı bir tatbikat gerçekleştirildiğini belirtip tatbikata katılan tüm ekiplere de teşekkür ettiler. 


Senaryoya göre 5.4 şiddetinde bir deprem meydana gelmesinin ardından yangın çıktı. Depremde UMKE ve AFAD ekipleri depremde göçük altında kalan bir vatandaşı kurtardı. Daha sonra meydana gelen yangında bir kişiyi yangın mahallinden çıkaran ekipler, vatandaşı ambulansa sevk ettiler.


Deprem Taktibatı sonrası bir açıklama yapan Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel ; Tatbikatta senaryo gereği 5.4 şiddetinde deprem gerçekleştiği,depreme bağlı olarak bir binada göçük oluştuğu ve bina da yangın çıkması neticesinde 1 ağır yaralı, 1 hafif yaralı, 1 ölü ve bebeğin enkaz altından ekiplerin olağanüstü çabası ile çıkarılması gerçekleştirilmiştir.

Tatbikatta AFAD Ekipleri yüksekten kurtarma, dinleme izleme ve kurtarma çalışması, İtfaiye çıkan yangının söndürülmesi,polis ekipleri olay yeri ve kazazede yakınlarının güvenliğini, UMKE ekipleri AFAD ekiplerince bulunan kazazedelerin idaresini ve 112 ekiplerine teslimini 112 ekipleri hastaların güvenli bölge ve hastanelere naklini sağlamıştır"dedi. 



Editör: TE Bilişim