Niğde UMKE -  Ulusal Medical Kurtarma Ekibi Niğde ve çevresinde meydana gelen olay ve organizasyonlarda başarı ile  görev almaya devam ediyor.


Niğde UMKE Ekibi,  29-30 ağustos 2014 tarihinde 20. Gerçekleştirilen HADAK (Hacılar Arama Kurtarma Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü) tarafından organize edilen Erciyes Zirve Tırmanışına ve Sütdonduran Kampına 11. Bölge UMKE ekibi olarak sağlık tedbiri amaçlı destek verdi. 

Ayrıca Türkiye Otomobil Sporları ve Motosiklet Federasyonu tarafından 56. Uluslararası Trans Anatolia Rallisi yapılırken,  Acil durumlara müdahalede gecikmeye mahal verilmemesi ve ilimizdeki etaplarda sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için Acil Sağlık ve Kurtarma hizmetleri konusunda Niğde UMKE ekibi 01-03 Eylül 2014 tarihleri arasında sağlık tedbiri amaçlı destek verdi. 

Yine,  Darboğaz Yenigölet'te başlayıp Çamardı Emli Vadisi ile devam eden ve Nevşehir Ürgüp etabıyla sona eren 72 saatlik Transanatolia rallisinde Niğde UMKE ekibi 5 vakaya müdahale etti. 


Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz YÜCEL Kayseri’de gerçekleştirilen kampa ve Trans Anatolia Rallisine sağlık tedbiri sağlayan Niğde UMKE ekibine başarılarının devamını dileyerek teşekkür etti.





Editör: TE Bilişim