Niğde İl Sağlık Müdürlüğü UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) 04-10 Temmuz 2011 tarihleri arasında Mersin Boğsak’ta CMAS 1 yıldız ve 2 yıldız ve Dalış tamamlama eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Niğde’ye döndü.
 
Ekip Üyelerinden Zeynep Pınar KUYUMCU,Oktay YANIK ve Adem TOK CMAS 2 yıldız, İl Ambulans Servis Başhekimi Dr. Serdar YILDIRIM, Ebe Nilüfer SALCI, Ebe Yasemin BAYRAKTAROĞLU, Ebe Şenay ŞİMŞEK ÖZKÜMÜŞ, ATT Zehra POÇULU Dalış Tamamlama,Dr.Esra ÜNER, Sağlık Memuru Halit BAŞOĞUL,Sağlık Memuru Rüstem ÜLKER,Sağlık Memuru İsmail ÖKAN CMAS 1 Yıldız dalış eğitimi tamamlamışlardır.
 
Bölgemiz ve İlimiz genelinde Afet ve Kurtarma Hizmetlerinin eşit, kaliteli, daha süratli ve ulaşılabilir olmasının sağlanabilmesi için yapılan çalışmalar devam etmekte olup bu çalışmalar neticesinde mevcut olan UMKE ekip ve ekipmanlarının kısa süre içerisinde artırılması hedeflenmektedir.
 
İlimizde afet ve olağan dışı durumlarda sağlık hizmetleri sunmak üzere 2005 yılında Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) kurulmuştur. Bu birim, ilimizde, ülkemizde ve dünyada olabilecek herhangi bir felakette tıbbi kurtarma konusunda derhal müdahale edebilecek şekilde eğitim ve gerekli donanıma sahiptir.


Editör: TE Bilişim