Ömer Halisdemir Üniversitesine kurulması onaylanan Tıp Fakültesinin diğer hastanelerle ortak kullanılmasına dair protokol imzalandı. 

Niğde Valiliğinde düzenlenen protokol imzalama törenine Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AkParti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, TBMM İdari Amiri Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özege, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Sağlık Müdürü Yılmaz Yücel ve Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Fatih Balcı katıldı.

Düzenlenen protokol imzalama töreninde gazetecilere açıklamada bulunan Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, ilk adımın atıldığını söyledi.

Rektör Görür, ‘‘Bakanlar kurulu ile kurulmasına karar verilen Tıp Fakültesiyle ilgili afilasyon çalışmalarımız devam ediyordu. Kuruluşunun hemen ardından Devlet hastanesinin ve Bordaki Fizik Tedavi Rehabilitasyon hastanesinin ortak kullanılması için faaliyete başladık ancak o dönemde mevzuatta bir değişiklik ön görüldüğü için Sağlık Bakanlığının çalışması beklendi. Geçtiğimiz günlerde de Sağlık bakanlığının hem yüksek öğretim kurulu başkanlığının onaylaması üzerine bu güne geldik. Tabi üç üniversite vardı aynı durumda. Bizimle beraber bunlar Aksaray Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi yine onlar da ayı durumdaydı. Biz bugün bu protokolü sayın Valimizle birlikte imzalamak suretiyle bir araya geldik. Devlet Hastanesinin ve Bor Fizik Tedavi Hastanesinin birlikte kullanımına ilk adımı atmış olacağız. Ancak şunun bilinmesini de istiyorum Niğde’ye ciddi fayda olacak. Bu henüz ilk adım henüz fakültenin dekanı yok, henüz hoca yok bütün bunlar tamamlanmadan Tıp Fakültesinin öğrenci alımının beklenmesi, kamuoyunda öyle bir beklenti var. Bu beklenti doğru olmaz diye düşünüyoruz. Tıp Fakültesi diğer fakültelere benzemiyor. O yüzden sabırla beklenmesi gerekiyor.’’ dedi.

Tıp Fakültesinin çok önemli fonksiyonları olduğunu dile getiren Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu; ‘‘Bildiğiniz gibi Haziran ayında yeni valilik görevine başladım. Salihli Kaymakamı iken ilişki kesmeden son hafta güzel protokole imza atmış idik. Burada da Niğde Valiliği görevinde ilk protokolüm inşallah hayırlı olur diyorum. Bundan sonrada nice protokoller bu şekilde hizmete dönük hep birlikte imza atarız diye temenni ediyorum. Tıp Fakültesi ilimiz ve hemşerilerimiz için çok önemli. Sağlığımızda çok önemli olduğu için Tıp Fakülteleri de çok önemli fonksiyonlar ve görevler icra ettiğini biliyoruz.’’ dedi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ise ; ‘‘Aday adayı olduğumuz süreçte gündeme gelmişti. Niğde için herkes iki şey söylüyor Tıp Fakültesi ve Havaalanı. Tıp Fakültesi diğer fakültelere hiç benzemiyor. Bir halkı ilgilendiren tarafı var birde devrettiği üniversiteyi ilgilendiren tarafı var. İşin aslı halk Üniversiteyi ilgilendiren tarafıyla hiç ilgilenmiyor. Onlar kendilerine daha iyi hizmet verecek daha kolay, daha kaliteli sağlık hizmeti verecek bir üniversite hastanesini ön planda tutuyor. Yani Tıp Fakültesi kurulduğu zaman vatandaşımız sağlık hizmeti alacağına inanıyor ve işin o kısmıyla daha çok ilgileniyor. Fakat diğer taraftan baktığımız zamanda ise orada bir eğitim olacak ve doktorlar yetişecek. Onun içinde gerekli alt yapı ihtiyacı var bununda sağlanması gerekiyor.’’ diye konuştu.

Bir işe başlamak o işin yarısı olduğunu ifade eden TBMM İdari Amiri Ak Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, ‘‘tabi bir işe başlamak o işi bitirmenin yarısıdır. Hükümetlerimiz bu güne kadar hangi konuda ne söylemişlerse Ak Parti hükümetinde bunlar belki teknik sebeplerden dolayı gecikmeler olmuş olabilir ama mutlaka yerine getirilmiştir. Burada Niğde ile ilgili projelerimiz içerisinde Tıp Fakültesi hayırlı olsun demiştik. Tabi ki de o safahata gelene kadar bir çalışmalar yapıldı. Ben Özellikle 1992 yılında kurulmuş olan Üniversitemizi son beş yılda atılım yılı olarak görüyorum. Tıp Fakültesi de bu atılımın bir parçasıdır. Tıp Fakültesi diğer fakültelerden daha farklı ve daha hassastır. Özellikle yetişmiş eleman konusu, akademisyen yani ekip konusu burada çok önemlidir.’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesinin protokol imzaları atıldı. İmzaların atılmasının ardından tören sona erdi.


Borhaber.net olarak Tıp Fakültesini sık sık gündeme getirmiştik. İlgili haberler aşağıda. 

 
Editör: TE Bilişim