Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları ile Kadın Hastalıkları ve Doğum alanlarında tıpta uzmanlık eğitimi vermek üzere T.C. Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK), tarafından yetkilendirdi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin uzmanlık eğitimlerini yürütmek üzere talepte bulunduğu Göz Hastalıkları ve Kadın Hastalıkları ve Doğum alanlarına ilişkin fiziki yapı, teknik donanım, personel durumu, eğitim, uygulama ve araştırma faaliyetlerinin standartlara uygunluğu, Tıpta Uzmanlık Kurulu’nun belirlemiş olduğu komisyon tarafından gerçekleştirilen ziyarette incelendi. Yapılan inceleme ve değerlendirme ziyaretinin ardından komisyonun hazırladığı rapor Tıpta Uzmanlık Kurulu’na sunuldu. Bu raporda belirtilen hususlar, T.C. Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından değerlendirilerek Üniversitemiz Tıp Fakültesi bünyesinde Göz Hastalıkları ile Kadın Hastalıkları ve Doğum alanlarında, en üst yetki kategorisi olan yetki kategori 3’te uzmanlık eğitimi verilebileceği şeklinde karar verildi.

Konu ile ilgili açıklamalarında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin her alanda gelişimini devam ettirdiğine vurgu yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği çerçevesinde Tıp Fakültemiz bünyesinde uzmanlık eğitimi verilecek olan Göz Hastalıkları ile Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümlerinin tıpta uzmanlık sınavı sonucunda asistanlık hakkını elde edecek olan hekimlerin uzmanlık eğitimi görmeye başlayacaklarını da ifade etti.

“Her yıl Üniversitemize tahsis edilen kadrolardan Tıp Fakültemize özel kontenjanlar ayırıyoruz” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarının devamında, “Tıp Fakültemizin akademik kadro olarak güçlenmesi hem eğitim-öğretim hem de Niğde’de verilen sağlık hizmetleri açısından çok önemli. Amacımız akademik kadroyu güçlendirerek yeni bölümlerde de tıpta uzmanlık eğitimi verilmesini sağlamak” ifadelerine yer verdi.

Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar açıklamalarının son kısmında, yetkilendirilme kararının alınmasından dolayı başta Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Üner Kayabaş ve T.C. Sağlık Bakanlığı Niğde İl Sağlık Müdürlüğü Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim