Kansere karşı artık her zamankinden daha uyumlu ve koordineli bir mücadeleye ihtiyaç vardır. Son yıllarda Dünyada kanser büyük bir artış göstermekte ve bir çok insan kanser sonucu hayatını kaybetmektedir. Sadece 4 Şubat Dünya Kanser Günü'nde değil her zaman bu konuyla ilgili kapsayıcı çözümler üretilmesi gereğininin akıllarda bulundurulması ve kanserle mücadele eden vatandaşlarımıza destek verilmesi gerekmektedir.

Erken tanı ile önlenebilir olan kanserlerin tarama programlarının Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde ücretsiz olarak yapılmaktadır. Günümüzde sigaranın zararları herkes tarafından bilinmektedir, Dünya Sağlık Örgütünün istatistiklerine göre 'sigara içmek' dünya çapında bir problem olmakla birlikte tahmini 3 yetişkinden biri sigara kullanmaktadır. Bu istatistiğe göre 1,2 milyar kişinin sigara kullandığı ortaya çıkmaktadır. 

Dünya Sağlık Örgütünün yaptığı açıklamaya göre birçok ülkede akciğer kanseri görülmektedir ve bu hastalık sigaranın sebep olduğu ölümcül sonuçlardan sadece biridir. Sigara içen kişiler kendilerine zarar verdikleri gibi çevrelerinde bulunan kişilere de zarar verir. 

Sigaranın vücuttaki tüm doku ve organlara sayılamayacak kadar çok zararı vardır. 4 Şubat Dünya Kanser Günü ve 09 Şubat Sigara Bırakma Günü nedeniyle Niğde Merkezde ve Bor ilçemizde vatandaşlarımızı bilinçlendiren Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr.Bilgehan ÖZTÜRK ve Bor İlçe Sağlık Müdürü Dr. Muhammet BAYRAKTAR' A toplumda farkındalık oluşturdukları için teşekkür ederim.  




 

Editör: TE Bilişim