Niğe Rotary Kulübü, “Meme Kanserinde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” projesi kapsamında köy köy gezerek, meme kanserinde erken teşhisin önemini aktararak, kadınların kansere kaşı bilinçli olmasını sağladılar.

 

Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER

 

Kadınların sağlık problemleri sıralamasında ilk sırada yer alan meme kanserine, Uluslararası Rotary Kulübü savaş açtı. 2430. Bölgede bulunan tüm kulüpler “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” projesi kapsamında kadınlarla buluşarak, meme kanserine karşı korunma konusunda deneyimlerini aktardılar.

Önceki gün Merkez’e bağlı Kızılören Köyü ve Aktaş Kasabası ile, Bor’a Bağlı Kızılca Beldesine giderek, 100 aşkın kadına meme kanserinden korunma tekniklerini aktardılar.

Proje kapsamında Niğde Rotary Kulübüne bağlı uzman kadınlar, maket üzerinde uygulamalı eğitim vererek, teşhisin önemine vurgu yaptılar.

Niğde Rotary Kulübü Dönem Başkanı Seyfettin Gökdemir, konu ile ilgili bir bilgi vererek; “Çağımızda kadınları tehdit eden en önemli sağlık sorunlarının başında meme kanseri gelmektedir. Bağlı bulunduğumuz 2430. Bölgedeki kulüpler en az 50 bin kadına ulaşarak bu konuda faaliyet yürüteceklerdir. Bizde Niğde Rotary Kulübü olarak faaliyetlerimizi özellikle meme kanserinin daha sık görüldüğü kırsal bölgelere yoğunlaştırdık. Kızılören Köyü’nden start vererek başladığımız çalışmayı Kızılca ve Aktaş Kasabaları ile devam ettirdik. Önümüzde ki günlerde diğer köy ve kasabalara ve Niğde Merkez’de mahallelerde yapacağız. Kadın üyelerimiz bu konuda edindiği deneyim ve tecrübeyi, Niğdeli kadınlara aktararak, meme kanseri karşısında farkındalık yaratacaklardır.” dedi.

Rotary Kulüp Üyesi “Erken Tanı Hayat Kurtarır” projesi kapsamında çalışan kadın üyeler, projeye katılan kadınlara “Aile’nin temeli kadındır. Kadının sağlığı, ailenin sağlığı ve sürdürülebilirliğidir. Bizim amacımız çağımızda hızla artış gösteren meme kanseri vakalarına erken teşhis yöntemlerini aktararak, kadınlarımızın ve aile kurumunun sağlıklı olmasına katkı sunmaktır” dedi.

Proje kapsamında bilgi alan kadınlar, verilen eğitimden memnun olarak ayrılırken, meme kanserine karşı daha bilinçli olacaklarını ifade ettiler.


Editör: TE Bilişim