Kış hava şartlarının yaşanması ile birlikte Niğde ve Bor İlçesinde hava kirliliği had safhaya ulaştı.

Haber; Selim GÖKEL - Özel
Video;  Fatih ÖZATA

Hava Kalitesi İzleme indeksine göre Niğde’nin havası “Hassas” olarak değerlendiriliyor. Niğde’nin Hava Kalitesi İzleme İstasyon değerlerine göre olması gereken parametre sınır değerlerini çok çok aşıyor.

Çevre Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonları verilerine göre Niğde’nin hava kirliliği parametre değerleri risk taşıyor.

AB ÜLKELERİNDE SINIR 50, NİĞDE'DE 150


Havada bulunan Partikül Madde PM10 yani baca gazı Parametrelerin sınır değeri AB ülkelerinde 24 saat ortalaması 50, Türkiye’de ise 90 olarak belirlenmişken Niğde’de bu ortalama geçtiğimiz hafta 150 PM10 değerini aştı.
Baca Kirliliği, PM10 değeri 11 Aralık 2015 günü 24 saat ortalaması 151,46 olarak ölçüldü. 09 Aralık 2015 tarihinde en yüksek PM10 değeri saat ;18:00’da 471 gibi çok yüksek orana ulaştı.

Niğde ve Bor İlçesinde özellikle 16:00 – 18:00 arasında şehir merkezleri yoğun baca gazına maruz kalıyor. Kontrolsüz yakılan apartman kaloriferleri vatandaşların sağlığını tehdit ediyor.

VATANDAŞ NİĞDE’DE ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ OLMADIĞINI ZANNEDİYOR

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün görevini yeteri kadar yapmadığını iddia eden vatandaşların bazıları Belediyeleri suçlarken bazıları ise Niğde’de Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü olmadığından, Niğde’nin Aksaray Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı olduğunu, Aksaray İl Müdürlüğünün de Niğde ile ilgilenmediğini iddia ediyorlar!. Sitemizde yer alan video da olduğu gibi evlerinden cep telefonu ile çektikleri videoları ilgili müdürlüğe, sorumlulara atıfta bulunan ifadeler ile sosyal medyada yayınlıyorlar.

Niğde’nin Çevre Kirliliği konusunda bir not daha iletelim. Niğde’de yapılan  Gürültü Kirliliği şikayet oranını % 32 ile bütün  şikayetler içinde hava kirliliği ile aynı oranda.









Editör: TE Bilişim