Niğde  Kamu Hastaneleri Birliğine  bağlı tesislerde  daha önce envanterinde olmayan ve güncellenmesi gereken tıbbı cihazlar için Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumundan 1 milyon lira ödenek alındı.

Başta Niğde Devlet Hastanesi ve Bor Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılacak yeni tıbbi cihazlar için alım süreci başlatıldı.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih BALCI Hastaneler için kazandırılan 1 Milyon lira ödenek için; “Tesislerimize yaklaşık 17 kalem farklı yeni son teknolojik tıbbı cihaz kazandırılacak. Böylelikle hastanelerimizin tıbbı cihaz envanteri genişletmiş olacağız”

Uzman Dr.   Fatih Balcı;”Hastanelerin  ihtiyaçlarını ve gerekli olan tıbbı cihazları belirlendi. Uzun zamandır Kurumumuz, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuyla sürekli görüşmeler halindeydik. Kurumumuzdan cihazlar için 1 milyon lira ödenek kazandırılarak cihazların alım sürecini başlattık. Bu alımla daha önce hastanemizde olmayan histeroskopi, holmium yağ  lazer cihazı, otomatik cpr cihazı gibi yaklaşık 17 kalem yeni tıbbı cihaz kazandıracağız. Alımlar tamamlandığında hastanelerimizin büyük ölçüde tıbbı cihaz eksikliği giderilmiş olacak” dedi.

Genel Sekreter Uzm. Dr. Fatih BALCI, yeni tıbbı cihaz alımlarında Bakanlığımızda ve kurumumuzda emeği geçenlere herkese çok teşekkür ediyorum.  Gerekli işlemleri en kısa sürede tamamlayıp halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz dedi.


 
Editör: TE Bilişim