Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Niğde Temsilcisi Yılmaz Yıldız, yaptığı basın açıklamasında yapılan ankete göre Niğde Kamu Hasteneleri Birliğinin dereceye dahi giremediğini belirtti.

SES Niğde Temsilcisi Yılmaz Yıldız konu ile ilgili açıklamasında ; (SES) Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Tabipleri Birliği, Türk başta olmak üzere birçok sağlık emekçisinin örgütlü bulunduğu kurumların internet üzerinden yapmış oldukları ankette; CEO lar SINIFTA KALDI ( ! )
Ankete göre, sağlık çalışanlarından en düşük ortalama notu; kamu hastane birliği 100 üzerinden 10,88 puan ile Mersin Kamu Hastaneleri Birliği alırken, en yüksek notu 100 üzerinden 50,0 ile Erzincan Kamu Hastaneleri Birliği aldı.
Niğde Kamu Hastanenler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan  BAYRAKTAR’ da kamuoyuna; ‘’Az maliyet, çok faaliyet’’ diyerek vermiş olduğu demeçte, ‘’ Az kişi ve az malzemeyle çok hasta tedavi edeceğiz ve ÇOK KAZANACAĞIZ’’ izlenimi yaratıp, hastanelerin artık şirket esasına göre nasıl yöneteceğini basın mensuplarına anlattı.
Hastanede çalışan doktorlara, hemşirelere, ebelere, memurlara ve tüm personele teşekkür edip, başarılar dilemesi gerekirken, göreve gelir gelmez ilkin, ilin siyaset adamlarına ve politikacılarına teşekkür etmeyi kendine bir vazife olarak bildi.
Kendisiyle görüşmek, sorunlarını anlatmak isteyen çalışanlara sırtını dönmüş, taleplerini geri çevirmiştir. Çalışanların moral/motivasyonunu düşürmüştür.
SES Niğde Temsilciliği adına; belirtmiş olduğumuz bu nedenlerden dolayı bizlerde; CEO Dr. Hakan BAYRAKTAR’ ı doğrudan SINIFTA BIRAKIYORUZ!
Görüşmek istemediği çalışanlarının taleplerini DİKKATE almasını öneriyoruz;
* Döner sermaye ''Ek ödemelerin'' eksik veya bazı birimlerin ise hiç yatmadığı..
* Isınma/asansör/yemek sorunlarının kronik bir hal aldığı..
* İdarenin hangi TV kanalların izleneceğine kadar çalışanlara baskı oluşturduğu, AKP’yi eleştirel yayın yapan TV kanallarının izlenmesinin bilinçli olarak engellendiği,
* Laboratuvarda meydana gelen patlamanın temel nedeninin ısınma sorunu olduğu ( . ! . )
* Hastalıkların tedavisinde maliyet analizi yapıldığı ve bu nedenle ameliyatlarda cerrahlara ''Malzeme alımı'' konusunda müdahil olunduğu, hastalığın ihtiyaçlarına göre değil, hastane bütçesine göre tıbbi malzeme alımı yapılması konusunda baskı yapıldığı,
* Angarya/fazla mesai ve yandaş ilişkilerin had safhaya ulaştığı,
* Çalışanların özellikle gece güvenlik sorunu olduğu,,
* Personel eksikliği nedeniyle fazla nöbet tutulduğu ve bu nedenden dolayı niteliğin düştüğü,
* Yemeklerin özensiz ve kalitesiz çıktığı, servislerde hasta yoğun olduğu zaman geç yemeğe gidenlere yemek kalmadığı,,
* Tıbbi malzemelerin ucuz/kalitesiz alındığı; enjektör, serum seti, sonda vb..
* Hasta ziyaretlerinin belli bir düzeni olmadığı ve bu nedenden dolayı enfeksiyon açıcından risk oluşturduğu..
İşyeri ziyaretlerimiz, toplantılarımız sonunda yönetici marifetiyle çözümlenebilecek ama görmezden gelinen bu sorunların, bir an önce çözülmesi gereken öncelikli taleplerimizdir..
SES olarak;
- Bizim performans kriterlerimizde verilen sağlık hizmetlerinin nitelikli olması gerektiğini,,
- Çalışanların özlük haklarının vaz geçilmezimiz olduğunu,,
- Her türlü şiddetten uzak güvenli çalışma ortamının sağlanması gerektiğini,,
- Kar hırsıyla  az adamla çok iş yaptırmak, üç kuruşa kölece çalıştırmak olmadığı,
- Hastaların tedavisi için maliyet analizi değil, hastanın sağlığının önemli olduğunu,
- Çok faaliyet yapacağız diye; kalitesiz iş üretmek olmadığını buradan bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz.
Bu haksızlıkları ortadan kaldırıp, nitelikli ve kaliteli herkese ulaşabilir ÜCRETSİZ sağlık hizmeti sununcaya kadar;  CEO düzenini yakından takip edeceğiz.”dedi. 


Editör: TE Bilişim