Niğde’de son iki gün için de yüzlerce vatandaş, hastanelerin acil servislerine akın etti.

 

Bor ilçesinde meydana gelen ishal vakalarının ardından, şimdi de Niğde’de aynı rahatsızlıklar meydana geldi.

 

 

Niğde’de önceki gün başlayan ve aralıklarla devam eden yağışın ardından,  yüzlerce vatandaş soluğu hastanelerin acil servislerinde aldı. İshal, karın ağrısı, bulantı ve halsizlik şikayetleriyle hastanelere başvuran hastaların büyük çoğunluğuna enfeksiyon tanısı konuldu.  Yağmur suyunun içme suyuna karıştığı yönündeki iddialar ise yetkililer tarafından yalanlandı.

 

 

Hafta sonu Niğde Devlet Hastanesi acil servisi ile Dr. Doğan Baran Çocuk Hastanesi acil servisine ishal, karın ağrısı, bulantı ve halsizlik şikayetleriyle başvuran hasta sayısı sadece bir günde 1000 kişiye yaklaştığı öğrenildi.

 

 

Niğde’nin  İnönü Mahallesi, Dere Mahallesi, Efendibey Mahallesi ve Yenice Mahallesi sakinlerinin çoğunlukla aynı şikayet ile hastaneye başvurması. Bu bölgelerde son dört gündür yağan yağmur suyunun içme suyuna karıştığı iddia ediliyor.

 

 

VALİLİKTEN SADECE TAVSİYE AÇIKLAMASI

 

Niğde Valiliği, içme ve kullanma suyunun halka sağlıklı bir şekilde ulaştırılması ve alınması gereken önlemleri içeren tavsiye niteliğinde bir açıklama yaptı.

 

 

Su tahlil sonuçlarının, yada neden kaynaklandığı konusunda bir ibarenin bulunmadığı açıklama da  Belediye Başkanlıkları, Kaymakamlıklar, İl Özel İdaresi ve muhtarlıklara içme  ve kullanma suyu hakkında uyulması gereken kurallar tekrarlandı.

 

 

NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI AKDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

 

Rahatsızlığın içme suyundan olduğu iddiaları üzerine, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, içme suyunda her hangi bir problemin olmadığını belirtti.

 

 

Akdoğan “ Niğde Belediyesi olarak ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, su kuyularımızdan sürekli numuneler alıyoruz., sürekli tahlil yaptırıyoruz. Şu ana kadar, içme sularıyla ilgili bir sorun ile karşılaşmadık. Sürekli kontrollerimizi yapıyoruz. Hasta olan vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum  ” dedi.

 

 

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ İDDİALARI ARAŞTIRACAK!

 

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü su konusundaki iddiaları araştıracağı ve su numunelerinin sonuçlarının kısa süre içinde açıklanacağı öğrenildi.

 

 

HAZIR SUYA RAĞBET ARTTI

 

İlimizde meydana gelen bu rahatsızlıkların ardından her geçen gün artan hazır su satışları daha da katlandı. Şehir şebekesi suyunu kullanmayan vatandaşlar damacana suyuna rağbet etti. Son iki gündür damacana hazır suları yok sattı.

 

 

BOR OLUNCA SES YOK…

 

İshal, bulantı, kusma, ateşlenme  vakaları Bor’da daha yoğun. İshal vakaları ile hastaneye başvuru Bor İlçemizde de had safhada, bu konuda bir çok haber yapmıştık. Koltuklar da yatan hastalar, ayakta kalan hastaların olduğunu yazmıştık.  Uygun şartta olmayan, olumsuz tahlil sonuçları yayınlamıştık. Aksi tahlil sonuçları ibraz edilmişti. Bu konuda Bor Belediyesi ile görüştük, farklı bir kurumdan hiç  bir açıklama gelmemişti.

  

Neden ?

 

Valilik,

Bor Kaymakamlığı,

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü,

Bor Halk Sağlık Grup Başkanlığı...

...

Bor’daki durum konusunda açıklama yapmaz… Tahlil sonuçlarını, hasta istatistiklerini, araştırmaları yayınlamaz.

 

Neden Borlu hesaba alınmaz?


Editör: TE Bilişim