663 sayılı KHK ile Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yapısındaki yeniden şekillenme yeniden yapılanma ile oluşan  Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlarında çalışan ve göreve yeni başlayan personelin yeni  teşkilat ve hizmet yapısına uyumlarını hızlandırmak, hizmetin daha etkin yürütülmesine sağlamak amacıyla toplam 390 sağlık personeline 12 grup halinde 2 ay süreli eğitim verilmektedir.



Eğitimde İlimizin coğrafi, demografik, sosyoekonomik durumu, sağlıkta dönüşüm programı, sağlıkla ilgili yasal düzenlemeler, güncel mevzuatlar, değerlendirme ve izleme teknikleri, toplam kalite yönetimi, bulaşıcı hastalıklara yaklaşım, geliştirilmiş bağışıklama  programı, toplum sağlığı merkezleri işlev ve yönetimi, sağlık hizmet planlaması temel ilke ve teknikleri, epidemiyoloji, sağlık hizmetlerinde toplum katılımı, istatistik, ana çocuk sağlığı ve aile planlaması, obezite, diyabet, evde sağlık hizmetleri, çocuğun psikososyal gelişimini destekleme,  tütün ve bağımlılık yapıcı maddelerle mücadele konularından eğitimler verilmektedir.


 Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan ÖZTÜRK, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ertan DEĞİRMENCİOĞLU; ‘’Şube Müdürleri ve Birim sorumlularının eğitimci olarak katıldığı eğitimler sayesinde  personelin  sağlıktaki yeni değişim ve gelişmelerle ilgili bilgisini  arttırarak halkımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunmayı hedeflemekteyiz.’'


Editör: TE Bilişim