Niğde Eczacı Odası 2016 yılı seçimsiz olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Niğde Eczacılar Odası toplantı salonunda gerçekleşen kongre Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

İlk olarak Divan başkanlığının oluşturulmasının ardından Yönetim Kurulu Faaliyet ve Denetleme Kurulu raporunun okundu, çalışma ve hesap raporları ayrı ayrı ibra edildi.

Kongrede konuşan Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk şunları kaydetti: ’’15 Temmuz günü ülkemizde yapılan darbe girişimini ve katkı verenleri bir kez daha lanetliyorum. Bu girişime kahramanca direnen tüm kahraman milletimizi kutluyor hayatlarını veda eden tüm şehitlerimize rahmetle minnetle anıyor yaralılara da acil ifalar diliyorum. Bizler hangi teröre örgütünden olursa olsun bu örgütlere destek veren katkı sağlayan herkesin sonuna kadar karşısındayız. En ağır cezalarla cezalandırmalarını istiyoruz. Ancak ısrarla iftiraya uğradığını ifade eden meslektaşlarımız mevcut. Meslektaşlarımızın sosyal güvenlik kurumu sözleşmeleri iptal edildi, fatura kesmelerine müsaade edilmedi. Geçmiş alacakları ödenmedi. Bu durumda eczacı iflasa sürüklenmiş oldu. Gerçekten bir yanlışlık varsa düzeltilmesi mümkün olmayan bir sonuca gelinmiştir. Kamu görevlileri için olası yanlışlık varsa bunu düzeltme olanağı sağlandı. Suçlu olmayanların yüreğine su serpti. Eczacılar için kendisini ifade etme olanağı şuana kadar sağlanmadı. En azından gözaltına alınıp serbest bırakılanlara bazı işyerlerine kayyum atandığı gibi söz konusu eczanenin sahip ve mesul müdürünü uzaklaştırılarak eczacı kayyum atanması SGK sözleşmesinin devamını sağlanması suretiyle eczacıların ileride olası haksız mağduriyetlerinin önüne geçilecektir. Bizim oda olarak önerimiz budur.’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim