Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi konusunda her geçen gün yeni hizmetlerin verildiği, Niğde Devlet Hastanesinde Kardiyoloji poliklinikleri içinde düzenlemeye gidildi.

Niğde Devlet Hastanesi her geçen gün artan hasta sayısının yanı sıra, hekim ve cihaz sayısı açısından da gelişiyor . Kısa bir süre önce kurulan Anjio ünitesi hastalara hizmet vermektedir. Tüm bu gelişmeler karşısında kardiyoloji polikliniklerinin fiziki yapısında düzenleme yapıldığını ifade eden Niğde kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih BALCI yeni bina da acil servisin bulunduğu bölümde anjio ünitesine tahsis ettiklerini ifade etti.

Bölümü hekimlerin isteği ve hasta ihtiyaçlarına göre dizayn ettiklerini belirten Balcı konuyla ilgili şunları söyledi. “ Kalp hastalarına hizmet konusunda her geçen gün daha iyi hizmet vermekteyiz. Hastanemizle, hekimlerimizle, sağlık personelimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Kardiyoloji polikliniklerin de, Eko ve Efor aynı alanda hizmet vermekte idi. EKG hizmetini de aynı poliklinik katına alarak Hastalarımız tetkik ve tahliller için hastane içerisinde dolaşmak zorunda kalmayacaktır. 

EKG (Kalp Grafiği)kardiyoloji hastaları için çok sık kullanılan ve çok anlamlı olan bir tetkiktir.Neredeyse kardiyoloji kliniğine başvuran tüm hastalardan istenir.Bu nedenle poliklinikten cıkan hastalar için EKG çekilme alanını araması yada bu tetkik için başka bir alana gitmek zorunda kalmaması önemlidir.Yeni EKG alanı düzenlemesi ile numaratör sistemi kurulmuş,numaratör den sıra alan hasta 4 bölmeli yeni EKG alanında hasta mahremiyet noktasında sıkıntı çekmeden tetkikini yaptırabilecektir. 24 saat kardiyoloji hastalarımıza hizmet sunuyoruz. Bu önemli ve hayati bir hizmet. Ayrıca birimlerin ve hizmetlerin tek bir alanda toplanması, hastalar için büyük kolaylık sağladığı gibi, hasta memnuniyetini de artıracaktır" dedi
Editör: TE Bilişim