Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Niğde Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Bahri Elmas, 300 yataklı yeni Devlet Hastanesine taşınma sürecine ilişkin kamuoyunu bilgilendirdi.

 

Yeni Devlet Hastanesine taşındıkları zaman yepyeni bir yüzle hizmete başlayacaklarını belirten Dr. Elmas, bilinen tıbbi cihazların dışında çok yeni bir cihazın daha geleceğini vurguladı.

 

Hastane Yöneticisi Dr. Bahri Elmas; “Niğde’ye çok yeni bir cihaz geliyor. GAMA kamera dediğimiz, Nükleer Tıp bölümünde kullanılan sintigrafi çekmede kullanılan yeni bir cihaz geliyor. Bu cihazdan şu an Kayseri’de Eğitim Araştırmada yani Üniversitede mevcut” dedi.

 

Dr. Elmas; “Son alımda Türkiye de 11 tane alındı. Ve 1 tanesi de bize tahsis edildi. Cihaz için Nükleer Tıp uzmanı gerekli. Nükleer Tıp uzmanı da Eylül yada Ekim gibi inşallah Niğde’mizde olacak” şeklinde konuştu.

 

Hastane genelinde ve Polikliniklerde kullanılacak tüm Tıbbı tefrişatında alımının %60-%70 yapıldığını vurgulayan Hastane Yöneticisi Dr. Bahri Elmas; “Şu an çalıştığımız hastanemizde birçok cihazımız mevcut. Bu cihazlardan bir kısmı yıpranmış durumda. Ama birçoğu da temiz kullandığımız ve bizimi işimizi gören cihazlar” dedi

 

Dolayısıyla mevcut kullanılabilir cihazları yeni Devlet Hastanesine de götüreceklerine değinen Dr. Elmas; “Bunlardan size örnek olarak verebileceğim; Tomografi cihazımızı oraya taşıyacağız. MR cihazımızı oraya taşıyacağız, Röntgenlerimizi dönüştürerek götüreceğiz. 2 Tane daha ilave röntgen cihazları alacağız” diye konuştu.

 

Bundan sonra Röntgenler çekildiği zaman dijital ortamda doktorların bilgisayarına direkt görüntülerin düşeceğini anlatan Hastane Yöneticisi Dr. Bahri Elmas; “Hastanede mevut cihazlardan dönüşemez durumda olanları ise kullanmayacağız. Şunu söyleyebilirim ki, burada sıkıntılı olan hiçbir cihazı orada kullanmayacağız” dedi.

 

Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Niğde Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Bahri Elmas, konu ile ilgili olarak daha sonra şunları söyledi:

“Bunların dışında göz bölümüyle ilgili çok güzel cihazlarımız var çoğu yeni zaten onları taşıyacağız. Fakat eksikliklerimiz vardı onları da tamamlama aşamasındayız.

Yeni binamızda poliklinik ve servislerde ki tüm tefrişatı yenilendi. Bakanlığımız Ağustos ayında kurulmak üzere bir Tomografi tahsis etti.

 

Şimdi artık Acil de Tomografi ayrı polikliniklerde Tomografilerimiz ayrı ayrı çekilecek.

 

Bunların dışında bakanlığımız karyola, yatak, sedye, hasta taşıma sandalyesi gibi bir çok tefrişatı gönderdi şuan depolarımızda.

 

Editör: TE Bilişim