Niğde Devlet Hastanesi'nde hastalara diyabetin zararları ve korunma yolları ile ilgili eğitim verildi. 


Hastane konferans salonunda verilen eğitimde Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. İdris Kuzu diyabetin vücuda verdiği zararlar, korunma yolları ile ilgili hastalarla karşılıklı soru cevaplarla eğitim gerçekleştirildi.

Uzman Dr. İdris Kuzu Diyabet ile ilgili yaptığı açıklamada, “İnsülin hormonunun yokluğu veya yetersiz olması kan şekerinin kanda yükselmesi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Tip 2 Diyabet toplumda daha sık görülen, Tip 1 Diyabet çocuk ve gençlerde görülen, gebelikte ortaya çıkan ve başka hastalıklar sonucu gelişen diyabet olarak tanımlanmaktadır. Diyabet belirti olarak çok su içme, sık sık idrara çıkma, artmış iştah, ağız kuruluğu ve koku, kilo kaybı gibi belirtiler gösterir. Diyabet hastalığı insan hayatını birçok yönden olumsuz yönde etkiler. Diyabet hastaları ömür boyu kontrol altında olmak zorundadır. Hastalığın ihmal edilmesi halinde şeker hastalığı organ kayıplarına giden ciddi rahatsızlıklar doğurur. Diyabet hastaları düzenli olarak 3 ayda bir doktor kontrolü yaptırmaları gereklidir" dedi.

Genel Sekreterlik, bu tür eğitimlerin hastanede hastalara ve çalışan personele çeşitli eğitimlerin verileceği bildirildi.


Editör: TE Bilişim