Niğde Devlet Hastanesi'nde yüksekten düşme sonucu yürüme güçlüğü ve kolunda kuvvet kaybı beliren 47 yaşındaki hastaya, beyin cerrahisi uzmanları tarafından Servikal Laminoglosti ameliyatı yapıldı. 


Niğde Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi uzmanları Op. Dr. Hüseyin Yakar, Op. Dr. Gündüz Kadiristan ve Op. Dr. Engin Elmacı, yüksekten düşme sonucu yürüme güçlüğü ve kolunda kuvvet kaybı şikayeti ile hastaneye müracaat eden 47 yaşındaki Hüseyin Başçelik'e, daha önce sadece üniversite hastanelerinde yapılabilen servikal laminoglosti ameliyatı yaptı. Başarılı geçen ameliyatın ardından hasta yeniden eski sağlığına kavuştu.



Ameliyatın ardından ortak açıklama yapan uzman doktorlar Yakar, Kadiristan ve Elmacı, daha önce bu tür şikayetleri olan hastaları, büyükşehirlerdeki üniversite hastanelerine sevk ettiklerini belirterek, ''Ancak hastanemize alınan yeni tıbbı cihazlar sayesinde, bu ameliyatı Niğde'de de yapabilir hale geldik. İlk kez gerçekleştirdiğimiz ameliyat ile hastamız sağlığına kavuştu'' dediler. 


Yeniden sağlığına kavuşan Hüseyin Başçelik de, ameliyatı gerçekleştiren doktorlara, hastane yönetimine ve tüm görevlilere teşekkür etti. 



Editör: TE Bilişim