Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yeni güzergahlarda bisiklet ve yürüyüş yolu yapımına da ağırlık vereceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün “Obeziteyle Savaş Programı” kapsamında Kent Meydanı’nda düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen lise öğrencilerine bisikletlerinin dağıtımın ardından bir bisiklete binerek, tören alanında tur atan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, törenin ardından gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Niğde Belediyesi olarak yeni güzergahlarda bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yapımına da ağırlık vereceklerini bildirdi. MEDAŞ Kavşağı ile Sabancı Kız Yurdu arasındaki bölümde Bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yapımı için proje çalışması başlattıklarını hatırlatan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “Bu konuda Niğde’nin en büyük şanssızlığı geçmiş dönemlerde yeni güzergahlar oluşturulurken bisiklet yolu ve yürüyüş yolu düşünülmemiş. Mevcut güzergahlarda bisiklet yolu ve yürüyüş yolu yapımının zor olmasına rağmen biz MEDAŞ Kavşağından itibaren böyle bir çalışma başlatacağız. Ancak yeni güzergahlarda bu konuya daha çok ağırlık vereceğiz” dedi.

Bu arada Niğde Belediye binası önündeki Kent Meydanında düzenlenen programda Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 407 lise öğrencisine “Obeziteyle Savaş Projesi” kapsamında bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi. Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilerek Niğde’ye gönderilen bisikletler Milli Eğitim Müdürlüğü’nce belirlenen lise öğrencilerine dağıtıldı.

Törene Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Sağlık İl Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Halk Salığı Müdür Vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, öğrenciler ve veliler ile okulların yöneticileri katıldı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, öğrencilere bisikletlerini teslim ettikten sonra bir bisiklete binerek, tören alanında tur attı. Bisiklet alan öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Akdoğan, Sağlık Bakanlığı’nın “Obeziteyle Savaş Projesini” önemsediklerini de sözlerine ekledi.
 



 
Editör: TE Bilişim