Aşının hastalığı ciddi anlamda önlediğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Koç; “ Niğde olarak dün itibariyle aşılamada sarı kategoriye geçti. İlimizde yüzde 66 oranında aşılama yapılmış olup bizim hedefimiz bu ay sonu itibariyle mavi kategoriye geçmektir. Bilindiği üzere hastalık aşı ile ortadan kaldırmak için ciddi bir çaba harcıyoruz. Aşı hastalığı ciddi anlamda önlüyor, özellikle tam doz aşı yani birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı olanlar hastalansa bile hafif atlatıyor. Biz sağlıkçılar olarak aşıya yüz yıldır inanıyoruz. Covid19 aşısında diğer aşılarda olduğu gibi yüzde 99’ları yakalarsak ortada bir Covid19 vakası kalmayacak, riskin azalacağını belirtti.


Aşıya talebin günden güne arttığını ve Niğde’de günlük 8 bin doz aşı yapıldığını ifade eden Dr. Koç; “Niğde’de günlük ortalama 8 bin civarında aşı yapıyoruz. Köylere, yaylalara, OSB’lere kadar gidip vatandaşlarımıza aşı yapıyoruz. Aşıyı talep eden her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Mutlaka toplumu aşılanmaya davet ediyoruz. Çünkü Covid19’un belini ve bu mücadelede en büyük silahımız elimizdeki aşıdır. Aşı olmak suretiyle bu hastalıktan korunabiliriz. Hastanemize yatıp ta tedavi gören hiç hastamız yok. Hastanede yatan hastalarımızın yüzde 90’nı aşı yaptırmayanlar. Biz tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz.  İl olarak vatandaşlarımızın da destekleriyle bu ay sonu mavi kategoriye geçmeyi hedefliyoruz. Ama aşılamada istenilen seviyede olmadıklarını ifade etti.
Artan vaka sayılarıyla birlikte aşıya olan talebinde arttığını belirten Dr. Koç, “ Aşılamada yüzde 90’la gelindiğinde maske takmaya gerek kalmayacak. Ama şuanda biz yüzde 66’dayız, günlük yapılan 8 bin toz aşı ile birer basamak yükseliyoruz.  Ayrıca vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve temizlik konularına harfiyen uymalarını istiyoruz. İlimizde vaka sayılarının artmasıyla birlikte aşıya olan talepte kısmı bir artış oldu. Şuanda Niğde olarak aşıda hiçbir sıkıntımız yok elimizde yeterince aşımız bulunmakta. Ama il genelinde artan vaka sayılarıyla birlikte bir aşıya olan talep var.  İlimizin yüzde 50’ye yakını çift doz ve tam aşılı, ama biz bu aşılamayı artırarak devam ettirmemiz lazım” dedi.

Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı Ramazan Öncesi Gıda Denetimleri Sıklaştırıldı


Niğde’de dün itibariyle 350 bin kişinin aşılandığını ifade eden Dr. Koç; “ Niğde olarak 350 bin kişiye aşı yapıldı, Türkiye genelinde 85 milyon kişiye aşı yapıldı.  Biz vatandaşlarımızdan ilk aşısını olmayanlara aşılarını yaptırmalarını, ikin ve üçüncü doz aşılarını yaptırmayanlarında aşılarını yaptırmalarını talep ediyoruz.  Yapılan tek doz aşının bir anlamı yok” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim