Geçtiğimiz yıl kurulan Anjiyo Merkezi yaptığı başarılı operasyonlarla il dışına hasta sevkleri azaldı. Anjiyo Merkezinin kurulmasıyla Niğdeli vatandaşların büyük bir sıkıntıdan kurtulduğunu belirten Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, Niğde Devlet Hastanesi yöneticilerini ve Kardiyoloji doktorlarını tebrik etti.

Anjiyo Merkezinin Niğde’nin bir özlemi olduğunu ve buna kavuştuğunu belirten Başkan Öztürk, yaptığı açıklamasında şunları söyledi, “Niğde uzun süre kalp hastalarını Kayseri, Konya, Ankara, Adana illerine gönderiyordu. Niğde’nin gerçekten Koroner Anjiyografi Merkezi bir özlemiydi. Bu özlemin gerçekleşmesi Niğde için büyük bir şans olduğunu söylemek istiyorum. Niğde’de de günlük çok sayıda anjiyo yapılıyor ve artık Niğde’de ki hastalarımız başka illere gitmiyor. Bir Koroner Anjiyografi ihtiyacı olduğu zaman hastayla birlikte bir ambulans gidiyor arkasında da tüm aile sülale nakledilen yere gidiyor perişan oluyorlardı. Artık bu ortadan kalktı ve Niğde’de son derece büyük başarı var. Hastane yöneticilerimizi ve doktorlarımızı kutluyorum. Vatandaşlarımızı bir konu da uyarmak istiyoruz.” dedi.

Anjiyo Merkezine Niğde dışındaki Özel hastanelerinin olumsuz yorumlar yaptığını bunun nedeninin de maddi kayıp olduğunu belirten Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Niğde’nin dışında bazı özel hastanelerden Niğde’de ki Anjiyo Merkezine olumsuz yorumlar geliyor. Bunun da sebebi onların kendi maddi kayıplarından kaynaklandığını düşünüyorum. Dolayısıyla hastalarımız ihtiyaçlarını Niğde’de karşılamalarını öneriyorum. Şuanda Niğde ileride bu konuda merkezi olur Kardiyoloji bölümümüz ve hastanemiz gelişir bir Tıp merkezi gibi olmasını diliyorum.” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim