Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi kapsamında Niğde’de 407 öğrenciye bisiklet dağıtıldı. 

Sağlık Bakanlığının Toplumda Fiziksel Aktivitenin Artırılması Projesi kapsamında obezite ile mücadele etmek için Niğde’ye gönderilen 407 bisiklet Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği öğrencilere teslim töreni düzenlendi.

Törene Niğde Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, Niğde belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Niğde Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, Niğde Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Harun Koca, Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu öğrenciler ve veliler katıldı.
Halk Sağlığı Müdür vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bakanlığımız bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele için harekete geçmiş ve toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla 2010 yılından beri Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı uygulamaktadır. Bakanlığımız tarafından çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılarak sağlıklarının korunması, gelecekte sağlık sistemimiz üzerinde oluşabilecek potansiyel yükün azaltılması için toplumda bisiklet kullanımının teşvik edilmesi amacıyla yürütülmekte olan Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018 kapsamında bisiklet desteği sağlanması için, Bakanlığımız tarafından temin edilerek ilimize gönderilen 407 adet bisiklet lise öğrencilerine Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içinde dağıtımı yapılmıştır.”

Müdür Değirmencioğlu, “2010 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre ülkemizde bireylerin yüzde 71,9’u düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Aynı araştırma 6-18 yaş grubu bireylerin yüzde 22,5’inde kilo problemi olduğunu göstermektedir (yüzde 8,2’si obez, yüzde 14.3’ü kilolu). DSÖ ülkelerin 2025 yılına kadar obezite ve diyabetteki artış eğilimini durdurmaları, fiziksel olarak inaktif nüfus sıklığını yüzde 10 azaltmaları hedefi belirlenmiştir. Başta obezite ile mücadele olmak üzere, bulaşıcı olmayan hastalıklarla mücadele için etkin yöntemlerden birisi fiziksel aktiviteyi artırmaktır. Genç yaşta fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmak daha sağlıklı bir toplum için temel oluşturacaktır. Bisiklet dağıtım organizasyonu vesilesi ile tüm gençlerimize hareketli ve sağlıklı bir yaşam temenni ederim.” diye konuştu.

Bisiklet dağıtım töreninde Niğde Vali yardımcısı Abdullah Uçgun ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan bisikletlere binerek tur attı.



 
Editör: TE Bilişim