SES Niğde;  Dünya Coronavirüsle uğraşırken AKP idarecileri Corona virüs bahanesi ile emekçilerin yer değişikliği ile uğraşıyor.

SES Niğde İl Temsilciliği Yönetim Kuruluundan yapılan açıklamada; Corona vakaları ülkemizde de giderek artmakta ve ne yazık ki yaşamını yitiren vatandaşlarımıza her gün yenileri eklenmektedir. Salgının daha fazla yayılmaması için dünya alınması gereken önlemler uğraşırken Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi iktidar ve onun getirmiş olduğu idarecileri böyle bir durumda bunu fırsata çeviriyorlar emeğiyle mücadele eden sağlık emekçilerini Corona virüs bahanesiyle VHKİ olarak çalışan  SES Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Niğde Temsilci Başkanı Cuma ÇELİK  ve aynı zamanda bağlı bulunduğu Kayseri Şube Yöneticisi  olması dolayısıyla  sanki sağlık memuru veya hemşire gibi Corona virüsle mücadele edecekmiş gibi  Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü  tarafından çalışanları oradan oraya görevlendirmelerle meşguller  ihtiyaç var dedikleri hasta kayıt yerinde iki kişi çalışırken üçüncü kişi neden  Corona virüs nedeniyle evde kal sloganıyla günlük  600 hastanın geldiği yerde şu anda 80 veya  100 hasta gelmekte 5 doktorun çalıştığı yerde şu anda bir   doktor çalışmakta  görevlendirmede COVİD-19 nedeniyle personel sayısının azalması gösterilmekte    4688 sayılı kanunda  şube yönetim kurulu üyeleri haftada bir gün izin hakları vardır. Haftanın Pazartesi günleri sendika iznini kullanmakta bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

 hemşireye ve sağlık memuruna ihtiyaç varken Sağlık Bakanlığının sağlık personelinin sekretarya işlerinde çalıştırılamaz genelgesi olmasına  rağmen  kendi adamlarını sekretarya işlerinde çalıştırılmaktadır. Kendilerine   biat etmeyen kendilerinden  olmayanları bir yerden alıp başka bir yere veriyorlar kendi sendika yöneticilerine  mevki makam veriyorlar  ve karşılarında emekten emekçiden yana olan . Eğitim ve Araştırma Hastanesinde VHKİ olarak çalışan  SES Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Niğde temsilci başkanı ve aynı zamanda bağlı bulunduğu Kayseri şube yöneticisi  olan Cuma ÇELİK’İ isteği dışında çalışmış olduğu birimden alarak başka bir birime verme telaşına kapılmış hakkıyla çalışan emekçileri böyle korkutarak baskı ve mobbing uygulanmaktadır.   

SES Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri olarak bu  kabul edilemez bir  sürgündür. 

Bu sürgünü kabul etmiyoruz. Bölge idare mahkemesine yürütmeyi durdurma davamızı açıyoruz. derhal SES Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Niğde İl Temsilci Başkanı ve aynı zamanda Kayseri şube yöneticisi olan Cuma ÇELİK’İN çalışmış olduğu Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi satın alma birimine hemen dönmesini istiyoruz.

Baskılar bizi yıldıramaz” denildi.

Editör: TE Bilişim