112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Anıl Sönmez, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Niğde'de de olumsuz hava koşullarının acil sağlık hizmetlerini ulaşım yönünden kısa süreli etkilediğini söyledi.


Özellikle bazı köy ve beldelere ambulansların ulaşması konusunda kısa süreli sıkıntı yaşandığını anımsatan Sönmez, vakalara yetişmek için karayolları ve ilgili belediyelerden yolların açılması için yardım aldıklarını bildirdi.


Sönmez,şunları kaydetti:

"Kar yağışının ve olumsuz hava şartlarının etkili olduğu Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri, 122 vakaya müdahale ettik. Bunlardan 23 hastaya ulaşma konusunda kısa süreli sorun yaşadık. Bütün hastalarımıza zor şartlarda dahi olsa ulaşarak, olay yerinde gerekli müdahaleleri yaptıktan sonra sağlık kuruluşlarına hastalarımızı güvenli bir şekilde naklettik."


112 Acil servis çalışanlarının zor hava koşulları altında, gece-gündüz, kar-kış demeden görevlerini yerine getirdiğini ifade eden Sönmez, "Asılsız ihbarların önüne geçemiyoruz. Biz komuta merkezinde, doktorlarımız ve sağlık ekibimizle gelen ihbarları değerlendirdikten sonra ambulansımızı vakalara gönderiyoruz. O ambulansa bir gün kendi yakınları veya ailelerinin de ihtiyaçlarının olabileceğini unutmasınlar. Bizi ne kadar meşgul ederlerse bizim vakalara ulaşma zamanı o kadar uzar" diye konuştu.




Editör: TE Bilişim