TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, TBMM'de yaptığı konuşmada Niğde'ye yapılan ve yapılacak olan sağlık yatırımlarını müjdeledi.

Milletvekili Gültekin, TBMM kürsüsünde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: ‘‘Geçen seneki bütçe konuşmam da Niğdeli hemşehrilerime müjdesini verdiğim. Satın Cumhurbaşkanımızın onayı ve Sağlık Bakanımızın desteği ile 225 milyon TL maliyetli modern, 400 yataklı hastanemizin inşaatı devam ediyor. Milletin kürsüsünden Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık bakanımıza Niğde’miz adına teşekkür ediyorum. 2021 bütçe konuşmamda da Niğde’mize bir müjde daha vermek istiyorum. Efendi Bey mahallemizdeki kentsel dönüşüm alanı içerisinde 15 bin metre kare alan içerisine yaklaşık 50 milyon TL maliyetli Çene Cerrahisi operasyonların yapılacağı ileri Ağız ve Diş Tedavisinin uygulanacağı 60 Ünitelik modern Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi projemizi Nisan 2021’de ihale edip inşallah 2021 yılının ortalarında inşaat sürecini başlatarak 2023 yılının ilk aylarında hemşerilerimizin hizmetine sokacağız. Anadolu Uygarlığının beşiği ve yüzü Niğde’mize hayırlı uğurlu olsun.

Yine 2021 yılında Efendibey Mahallemize ASM+TSM+112 içeren, bir sağlık kompleksi ile Murat Evler Bölgemize 4 Hekimli bir Aile Sağlığı Merkezi’mizi kazandıracağız. Ayrıca Yabancı dağcıların gözdesi 3756 metre yüksekliğindeki Demirkazık dağımızı barındıran dağ turizminin merkezi Çamardı ilçemizdeki mevcut hastanemizi de depreme dayanıklılık testi sonucu 2021 yılında ya güçlendirmesini yapacağız yada entegre yeni bir hastanemizi Çamardı’mıza kazandıracağız.’’ İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim