Özel Göztepe Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uz. Dr. Oya Güleç, çağdaş yaşamın yükselen trendi olan spor aktivitelerinin sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini belirterek; "Sporun faydaları su götürmez bir gerçek ancak spor yaparken oluşan çeşitli kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkları sporun kaçınılmaz sonuçlarından. Bu rahatsızlıklarda ağrı tedavisi büyük önem taşıyor" dedi.

Mezoterapi ile ağrı tedavisi konusunda ülkemizdeki uzmanlardan biri olan Uz. Dr. Oya Güleç, "Mezoterapi; ilaçların karışımlar halinde normal kullanım dozundan düşük dozda mikroenjeksiyon tekniği ile cildin orta tabakasına enjekte edilmesi yöntemidir" dedi. 





ezoterapinin ilk kez 1952’de Fransa'da spor hekimliği tedavisinde kullanılmaya başlandığını ifade eden Güleç,  "Avrupa'da yaygın olarak ağrı tedavisinde kullanılırken, ülkemizde daha çok estetikte kullanıldığında dair bir kanı yerleşmiş durumda. Oysa fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında çok etkili bir yöntem."

Güleç, ağrıyla ilgilenen doktorların mezoterapi uygulamaları için özel eğitim almaları ve uzmanlaşmış olmalarını gerektiğinin altını çizerek;  “Kas ve iskelet sistemi rahatsızlıkları, insanların yaşam kalitelerini olumsuz yönde etkiliyor. Kireçlenme, spor yaralanmaları, bel - boyun ağrıları, kas romatizması ve kronik ağrılar gibi pek çok ağrı tedavisinde yan etkisi olmayan, ağrısız bir tedavi olan mezoterapi ile hızlı sonuç almak mümkün” dedi.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uz. Dr. Oya Güleç ağrı mezoterapi tedavisinin avantajlarını şu şekilde sıraladı;

·         Doğrudan problemli bölgeye uygulanması

·         İlacın lokal ve hızlı etkisi

·         Birbirlerinin etkisini artırabilecek ilaçların beraber kullanılabilmesi

·         İlacın daha az dozda kullanılması

·         İlaca bağlı daha az yan etki

·         Ağrısız bir tedavi yöntemi olması

·         Bir çok ağrı tedavi yöntemine göre daha girişimsel tedavi

·         Daha az seans ve daha uzun seans aralıkla

·         Gündelik hayatı ve iş yaşamını etkilememesi

·        Ayrıntılı bilgi için; http://www.goztepehastanesi.com.tr/

 
Editör: TE Bilişim