Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, Türkiye’nin sürdürülebilir nüfus artışında önemli bir yere sahip ve bir köşe taşı olan Mehir Vakfı ile ortak çalışmalar yapacaklarını söyledi.

 

Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir, Genç Mehir Vakfı Genel Başkanı Cengiz Çivi ve yönetim kurulu üyelerini KOP İdaresi’nde kabul eden Başkan Babaoğlu, İdare ve KOP Bölgesi hakkında bilgi verdi.

 

Babaoğlu: “Genç nüfus kritik önem taşıyor”

 

Bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Babaoğlu, Aksaray, Karaman, Konya ve Niğde illerinden oluşan KOP Bölgesi'nin kalkınmasını hızlandırmak amacıyla kurulan KOP İdaresi’nin sadece tarım, sulama odaklı değil sanayi, ulaşım, enerji, ticaret, turizm sosyal ve kültürel alanlarda da çalışmalar yaptığını ifade etti. KOP Bölgesi'nin 3 milyona yaklaşan nüfusuyla önemli bir güç olduğunu vurgulayan KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Babaoğlu şunları söyledi:

 

“KOP İdaresi olarak hazırlamakta olduğumuz nüfus raporunda KOP Bölgesi’nde genç ve dinamik bir nüfus yoğunluğu göze çarpmaktadır. KOP illerinin nüfus piramidinde 15-19, 20-24 ve 25-29 yaş grubu arasında önemli bir nüfus var. Mehir Vakfı’nın yaptığı hizmetler doğrultusunda bu genç nüfus sizin için oldukça önemli çünkü bu yaş aralığı evlenmek için sizden yardım isteyebilir. Bu noktada KOP İdaresi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız.”

 

“Mehir Vakfı, nüfus artışında önemli bir köşe taşıdır”

 

Türkiye’nin küresel bir aktör olduğunu ve bunun devamı için genç nüfusun kritik önem taşıdığını belirten KOP İdaresi Başkanı Babaoğlu, “Maddi imkansızlık sebebiyle evlenemeyen gençlere el uzatan, toplumun değer taşlarından aileye yapısının kurulmasına büyük katkıları olan Mehir Vakfı'nı geleceğimiz ve nüfusumuzun sürdürülebilir artışını sağlaması açısından Türkiye’nin bir ilki ve önderi olarak görüyorum. Ülkemizde adından sıklıkla söz ettirmeyi başaran Mehir Vakfı artık dünya genelinde de tanınmıştır. Bunu da dikkatle izliyor ve takip ediyoruz. Bu kutsal bir dava, kutsal bir yolculuk. Genç Mehir ve Mehir Vakfı ile gurur duyuyor, KOP Bölgesi’nde onlarla ortak çalışmalar yapmayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Toplantının sonunda Konya ve bölge için önemli çalışmalar yapan KOP İdaresi’ni yakından ve ilgiyle takip ettiklerini belirten Mehir Vakfı Genel Başkanı Mustafa Özdemir, Genç Mehir Vakfı Genel Başkanı Cengiz Çivi, ilgisinden dolayı KOP İdaresi Başkanı Babaoğlu’na teşekkür etti.




 



Editör: TE Bilişim