Sosyal Güvenlik Kurumu, hastaların tıbbi malzemeye rahat ulaşması için tıbbi malzeme üretici ve satıcılarıyla sözleşme imzalayacak. Sözleşmenin imzalanmasıyla hastalar, medikal malzemeleri tıpkı ilaçlar gibi eczanelerden alabilecek. 

Önümüzdeki aydan sonra halkın medikal malzemelerini eczanelerden, uzman kişilerden temin edebileceklerini tahmin ettiklerini ifade eden Nihat Öztürk, medikal malzemelerin uzman, profesyonel kişiler tarafından hastaya sunumunun gerçekleştirilmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.
Öztürk açıklamasında, ‘‘Medikal malzemeleri eskiden çok kontrol edilebilen bir alan değildi. Üzerinde her türlü spekülasyonun yapılabildiği kontrolü çok mümkün olmayan nasıl alındığı nasıl verildiği çok bilinmeyen bir alan halindeydi. Bakanlıklar bunu bir denetim altına alabilmek için uzun süredir çalışma yürütüyorlardı. Netice itibariyle öncelikle medikallerle bir sözleşme yaptılar, daha sonra eczanelerle bir sözleşme hazırlığı oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye Eczacılar Birliğinin görüşmeleri uzun sürdü. Medikal ürünleri daha önceleri, hasta ürünün parasını ilgili medikal firmaya ödüyor daha sonra bankada bir hesap açıyor SGK’ya aldığı faturayı iletiyor SGK daha sonra hastaya medikal ürünün parasını ödüyordu. Bu arada hastanın bazı mağduriyetleri oluyordu. Bazen hastanın parası olmuyordu ürünü satan kişi buna güveniyor güvenemiyor veya güveniyor daha sonra ürünü satan kişi parayı alamıyordu bu şekilde aksaklıklar oluyordu.’’dedi.

Vatandaşların Türkiye genelinde 25 bin noktada hizmet alabileceğini belirten Öztür açıklamasının devamında şunları söyledi: ‘‘ Bazı pahalı olan medikal malzemelerinde, hasta yatağında yatarken noter gidiyor noterden vekaletname alınıyor ve hastanın ürünü bir şekilde temin ediliyordu. Bu sebeple ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Yetkililer bizimde arzumuz üzerine böyle bir çalışma yaptılar ve aynı ilaçların hastaya temin edildiği gibi herhangi bir parasını tamamen ödemeden ilaç alır gibi alacak şekilde bir sözleşme yapıldı. Önümüzdeki aydan itibaren çok rahat bir şekilde eczanelerin karşılayabileceği ürünleri hasta ilaç alır gibi reçetesiyle alabilecek. Aynı zamanda bu şekilde medikal ürünleri kontrol altına alınmış olacaktır. Hizmet açısında da 25 bin noktada hastanın ayağına gitmiş olacaktır. Eczanenin olduğu her yerde hasta medikal hizmetini alabilecek.’’
 
Editör: TE Bilişim