Niğde Sağlık çalışanlarının promosyon sorunu vardı. Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen ve ardından KESK’e bağlı SES sendika temsilcileri ve sonradan KAMUSEN’e bağlı Türk Sağlık Sen ‘den de bu konuda basın açıklamaları sitemize gönderildi. Hepsini de kelimesine dokunmadan yayınladık.

 

Bu açıklamalar üzerine Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’de konu ile ilgili açıklama yaptı.

 

Bu basın açıklamaları Borhaber.net ve diğer yerel gazetelerde de yer aldı.

 
BASIN AÇIKLAMASINI YAYINLADIK ŞİKAYET EDİLDİK!...

Ancak geçtiğimiz hafta Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen, KESK’e bağlı SES sendika Niğde Temsilcisi Yılmaz Yıldız ve BORHABER.NET hakkında savcılığa şikayet dilekçesi verdi.

 

Şikayet üzerine sitemiz Sahibi Genel Yayın Yönetmeni,  hem Niğde’de hem de Bor’da ifade vermek zorunda kaldı. İfade vermekten, mahkemelere çıkmaktan rahatsızlığımız yok. Beş yıldır yayındayız ve her yıla üç dava düşüyor. Bir çoğundan beraat ettik. Ceza da alabilirdik…  hala da alabiliriz, adalete güveniyoruz. Ama bilinmesini istiyoruz bundan sonra da karşı davalarla tazmin ve ifşa! yoluna gideceğiz. 

 

Son şikayet konusu ise çok manidar ve kasıt arıyoruz. Açıklama bekliyoruz….

 

Şikayet konusu  açıklamaların  ulusal bir site ve Niğde-Bor yerel gazetelerinde de yayınlanmasına  rağmen sadece BORHABER.NET’in şikayet edilmesi.

 

Şikayetçi Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Başkanı Rıdvan Yeşildal ile yaptığımız görüşmede sitemizin şikayet edilmediği, SES sendikası şikayet konusu olduğu söylense de ortada BORHABER.NET’inde şikayet bölümünde yer aldığı şikayet dilekçesi mevcut.

 

 

Ortada bütün sendikaların iddialarına göre, banka promosyonu sorunu var. Niğde’de temsilcilikleri bulunan üç sendikada bu konuda açıklama yaptı. Virgülüne dahi dokunmadan bunları yayınladık. Çok da okundu ve yorumlandı aşağıda linkleri mevcut.

Bir başka ilginç konu ise şikayet konusu olan haberimizin manşetinin “ Bu iş mahkemede biter” olması…

 

Biz görevimizi yaptığımızı düşünüyoruz.

 

Yukarıdaki açıklamayı yapma ihtiyacını da, aşağıda okuyacağınız SES Niğde  Temsilcisi Yılmaz Yıldız’ın hem kendilerinin şikayet edilmesi hem de isim vermeden sitemizi kast ederek yerel basının şikayet edilmesini eleştirdiği basın açıklaması oldu.

 

Yukarıdaki yorum bizim, ama aşağıda SES Niğde Temsilcisi Yılmaz Yıldız’ın basın açıklamasıdır. Noktasına dahi dokunmadık şikayet özgürlüğünü yaşamak isteyenlere  duyurulur.

 

 

 

        SES NİĞDE TEMSİLCİLİĞİ; sorunların yasal-idari-hukuki ve meşru haklar çerçevesinde çözülmesi, sonraki süreçlerde demokratik hakları önemseyen diyalog kültürünün önünün açıldığı bir mekanizmanın varlığını oluşturmak için mücadele eden bir emek örgütüdür. Çalışma barışı açısından çok önemli olan bu argümanlar Niğde Sağlık İdarecileri tarafından göz ardı edilmiş, yapmış olduğumuz görüşmelerde hiçbir talebimiz ciddiye alınmamış adeta sokağa çıkıp eylem yapmamız için tüm koşullar oluş(turul)muştur.

 

 

Sendikalar arası taraf olunmuş, idari yasal haklarımız dahi red edilmiştir. İlişikte ki fotoğraftan da anlaşılacağı üzere Sağlık Müdürlüğü Yöneticileri ve AKP'li politikacılarla birlikte SAĞLIK SEN in DİVAN toplantılarına kadar katılarak başkanlık etmişler, çalışanlara basın yolu ile psikolojik bir baskı unsuru oluşturmuşlardır. Makam odalarında taraf oldukları sendikanın takvimlerini, promosyon ürünlerini kullanarak 4688 sayılı kanun kapsamında tüm çalışanlara eşik mesafede durmamışlardır. Üyelerimiz idarecilerin oluşturduğu baskılarla istifa ettirilmiş, örgütlenmemiz engellenmiştir.

 

 

         Sağlık emekçilerinin yığınla sorunları varken, ilimizin Sağlık alanına ilişkin yapılması gerekenler dururken yöneticilerin üzerine vazife olmayan bu tür davranışlarda bulunmasını ve çalışanlar arasında ayrım yapmalarını şiddetle kınıyoruz. Özellikle son günlerde Sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunlar çığ gibi büyürken SES Niğde Temsilciğine yapılan bu saldırıların ne anlama geldiğini iyi biliyoruz. Elbette ki görüş ve önerilerimizi idareyle demokrasinin diyalog kültürü üzerinden konuşacağız, çözüm bulunmadığı takdirde kamuoyu ile paylaşacağız. Eylem yapacağız. Bundan rahatsız olanlar da hiç kusura bakmasın. Bizlere aba altından sopa göstereceklerine çalışanların sorunlarıyla ilgilensinler.

 

 

         Banka Promosyonlarından dolayı mağdur olan Sağlık Emekçisi arkadaşların sorunlarını ifade edip, çözüm bulmaya çalışmamızdan rahatsız olan SAĞLIK SEN ŞUBE BAŞKANI Rıdvan YEŞİLDAL kendilerini kamuoyu önünde küçük düşürdüğümüz iddiası ile savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Keşke bu duyarlılıklarını promosyon mağduru Sağlık Emekçisi arkadaşların gözünden düştüklerinde gösterip öz eleştiri yapsaydılar daha anlamlı olurdu.

  

Buradan açık ve net bir şekilde şunu ifade edeyim.DEMİRDEN KORKSAK TRENE BİNMEZDİK. Sizler rüzgâr ektiniz, fırtına biçeceksiniz. Bizler adalet önünde hesap vermeye her zaman hazırız. Peki, Sağlık Sen Şube Başk. Rıdvan YEŞİLDAL yığınla sorunları olan bir iş kolunda kaç tane dava açtınız da bizlerin çalışan arkadaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak için yaptığımız açıklamalardan dolayı hakkımızda suç durusunda bulunuyorsunuz?

 

 Hadi, bizleri bir tarafa bırakın basın özgürlüğü diye bas bas bağırıp ardından da Niğde de ki yerel basın mensupları hakkında dava açıyorsunuz? Bu ne yaman çelişki. Bakın bu demokrasi ve basın bir gün sizlerde lazım olacak. Kendi bindiğiniz dalı kesiyorsunuz. Demokratik Kitle Örgütü olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Mutlaka Niğde yerel basını da gereğini yapacak, özgürce haberlerini yayınlayacaktır. Bunları engellemeye kimsenin gücü yetmez. Sağlık Sen NİĞDE Şube Başkanı olduktan sonra MÜDÜR olarak İlçeden İl Merkezine atamanızın yapılması, TBMM’de hakkınızda 7-8 maddeden oluşan yazılı soru önergesi olmasın rağmen (yaklaşık 8 ay oldu cevaplan(a)madı) tutmuşsunuz Niğde Yerel Basını ve hakkımızda suç duyusunda bulunuyorsunuz. Önce dönün bir aynaya bakın. Bizler gereken cevabı örgütlü gücümüzle, mücadeleyle vereceğiz. Ne bu iktidarın ne da başka iktidarların arka bahçesi olmayacağız. Emek ideolojisi ve emek siyaseti üzerinden ayrımsız tüm emekçi arkadaşlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz. Bunun bedeli ne olursa ödemeye hazırız. Makamlarının gücünü kullanarak yasa ve yönetmeliklerin dışında çalışanları-kamuyu kim zarar uğratırsa promosyonlarda olduğu gibi peşini asla bırakmayacağız. Mobbin uygulayan amirleri uyar(may)ıp, yargıya taşıyacağız. Haksızlıklara karşı susmayacağız. Emekçilerin birliği ve kardeşliği gerçekleşip, zalimler hesap verene kadar mücadelemiz sürecektir..         

  

                                                                          Yılmaz YILDIZ (SES) 28.08.13

****

ŞİKAYET KONUSU YAYINLADIĞIMIZ BASIN AÇIKLAMASI 

Niğde’de banka promosyon tartışmaları büyüyor


****



Editör: TE Bilişim