Geçtiğimiz ay Niğde'de yaşanan zehirli koku  ardından gelişen konuları gündeme getirmiştik. İLGİLİ HABERLER AŞAĞIDA

Niğde Valiliği bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada; 27 Haziran tarihinde Niğde genelinde kötü kokulara sebep olan Kızılca Deresine illegal yollarla dökülen kimyevi atık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Niğde Belediyesi ve Niğde Üniversitesi ekiplerince tamamen temizlenerek dere suyu arındırıldı.

27 Haziran 2016 Pazartesi gecesi meydana gelen ve Niğde merkez ile Bor ilçesinin genelinde etkili olan kötü kokunun sebebinin Kızılca Deresine bırakılan kimyevi atıktan kaynaklandığı tespit edilmiş, Niğde Valiliği’nin koordinasyonunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Niğde Belediyesi, Niğde Üniversitesi ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlarca gerekli tedbirler alınmıştı.

Yapılan titiz çalışmalar kapsamında Kızılca Deresine bırakılan atığın menşeini ve türünün kısa sürede tespiti için Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerince alınan numune Bakanlık laboratuvarlarında inceletildi. Analiz sonucunda ise dere yatağına deşarj edilen atığın petrol türevi olduğu tespit edilerek sorumlular bulundu.

Öte yandan Atık yağ türevi maddeyi dereye illegal yollarla deşarj eden işletme tespit edilmesinin ardından 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında 2.148.132 (ikimilyonyüzkırksekizbinyüzotuziki) TL idari para cezası uygulanarak, sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu."denildi. 





 
Editör: TE Bilişim