Memur-Sen’e bağlı Sağlık – Sen Niğde Şube Başkanı Rıdvan YEŞİLDAL sağlık personellerinin yerlerinin değişmesiyle ilgili bir açıklama yaptı.

 

Kıyamet Sağlıkta Koptu ; AKDAĞ takvimine göre kıyamet sağlıkçıları vurdu.

 

Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünde görev yapan yaklaşık 7 bin ebe, hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreterlik gibi görevlerde çalışan sağlık personelleri yıllardır çalıştıkları yerlerden alınıp re'sen yerleri değiştirilmiştir.

 

Bu sayı ilimiz de 70 den fazladır, yapılan re’sen atamaları hukuki ve insani bulmadığımızın bilinmesini istiyoruz. Kabul edilebilir bir tarafı olmayan bu atamaların çalışanların istekleri dışında olması da işin başka bir vahim boyutudur. İl Sağlık Müdürü, İl Halk Sağlığı Müdürü ve Genel Sekreter ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrasında kendilerinin de bu atamaları hayretle karşıladıkları ve sıkıntıya girdiklerini ifade ettiler. Yetkili sendika olarak üyelerimizin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Üyelerimizin haklarını korumak adına ne gerekiyorsa yapacağımızın bilinmesini istiyoruz. Sağlık Bakanlığı  yaptığı, çağ dışı yaklaşımlardan bir an önce dönmelidir.

           

Yıllardır kurumlarda hizmet veren ve bütün yaşantısını ona göre ayarlamış olan insanların bir gece yarısı operasyonu ile yangından mal kaçırır gibi tayinlerinin çıkarılması yanlıştır. Bütün kamuoyunun bilgisine sunulur.

                        
Editör: TE Bilişim