Kış mevsimiyle birlikte Niğde’de birçok vatandaş soğuk geçen aylarda hastalıklardan korunmak için alternatif tıp olarak kullanılan doğal bitkilere yönelmeye başladı.

Niğde’de kış mevsimi ile birlikte aktarlara olan ilgi arttı. Soğuk algınlığına yakalanmak istemeyen vatandaşlar, ıhlamur, tarçın, karanfil ve kuşburnuna yoğun ilgi gösteriyor. Niğde’de aktarlık yapan Mustafa Gül, kış mevsiminde vatandaşların doğal bitkilere yöneldiğini belirterek ıhlamur, tarçın, zencefil, karanfil ve kuşburnu karışımıyla hazırlanan kış çayının revaçta olduğunu söyledi.

Valilik'ten 'ZİRAİ DON' uyarısı Valilik'ten 'ZİRAİ DON' uyarısı

Kış çaylarının gribe ve soğuk algınlığına karşı vücut direncini artırdığını söyleyen Gül, bu çayları hasta olmadan önce tüketmenin daha doğru olacağını dile getirdi. Gül, "Kış aylarında en çok sattığımız hazır paketlerde bulunan karışım çayıdır. İçinde kuşburnu, tarçın, ıhlamur, ada çayı, narçiçeği, zencefil bulunmakta. Bunlar vücudun direncini artıran bitki çaylarıdır. Bazı vatandaşlarda kendi isteğine göre kış çayı hazırlatıyor. Bu çayları 15 dakika sıcak suda bekletip süzdükten sonra içilmeye hazır hale getiriyoruz" dedi.

Editör: Selim GÖKEL