Önümüzdeki günler içerisinde kullanıma sunulacak Düzenli Katı Atık Depolama tesisi ile özellikle yaz aylarında yaydığı koku ile büyük şikâyetlere neden olan Efendibey Mahallesi bölgesinde ki vahşi çöp depolama alanı da kaldırılmış olacak.

 

Projenin hayata geçirilmesi sonucunda birliğe üye belediyelerinin sınırları içerisinde üretilen evsel katı atık ve strelize edilen tıbbi atıklar düzenli olarak depolanacak.

 

Uygulama Projesi çalışması kapsamında, kişi başına üretilen katı atık ve tıbbi atık miktarları ve geri kazanılacak ambalaj atıkları miktarları esas alınarak geleceğe dönük nüfus ve atık projeksiyonları oluşturulmuş ve birinci etap için en az 8 yıl, ikinci etap için en az 9 yıl ve üçüncü etap için de en az 11 yıl hizmet verecek şekilde üç kademeli bir tesis inşa edildi. % 100’ü tamamlanan Katı Atık Düzenli Depolama tesisi 28 yılda yaklaşık 2.500.000 m³ atık depolanabilecek.

 

Niğde için büyük önem taşıyan tesisin ile kazandırılmasını sağlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak kurulmuş olan NİĞKAD-BİR bünyesinde bulunan Düzenli Katı Atık Depolama Tesisleri’nin bugün itibariyle yüzde yüzünü tamamlamış bulunuyoruz. Şu anda geçici kabulü yapılmak için çalışma başlatıldı. Önümüzdeki günlerde geçici kabulü yapıldıktan sonra işletme ihalesine çıkacağız ve işletmesini tamamen profesyonel olarak yapacağız” dedi.









Editör: TE Bilişim