Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel, et ve et ürünleri ruhsatı olmayan iş yerlerinde kıyma çekmenin hem yasak hem de hijyenik olmadığını belirterek vatandaşları uyardı. 

Kurban Bayramı dolayısıyla kesilen kurbanlıkların bir kısmını kıyma yapıp derin dondurucularda muhafaza altında tutmak isteyen vatandaşlar kıyma çekiminden para kazanmak isteyenlerin artmasına sebep oldu. Kasaplar et satışının durması sonucu kıyma çekimi mesaisi yaparken, mahalle aralarındaki et ve et ürünleri işletme ruhsatları olmayan farklı esnaf grupları iş yerlerinin önüne kıyma çekme makinesi koyup "Kıyma çekilir" yazısı asarak müşteri topluyor.

Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel, kıyma çekiminin steril ortamlarda yapılması gerektiğini belirterek, "Kıymanızı kasaplara çektirin" uyarısında bulundu.

Başkan Murat Yenel yaptığı açıklamada, “Sokakta kıyma çekenler konusunu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ile görüştük. Biz gereken önlemleri aldık. Arkadaşlarımız bu kişiler hakkında ihbarda bulunacaklar. Bu uygulamalar hem yasak hem de yanlış. Vatandaşlar, bu tür sokak aralarındaki kişilere etlerini çektirmesinler. Kasaplıkla hiç alakası olmayan vatandaşlar, çekme makinesini alıp dükkanın önüne koyuyor, işi bilmiyor. Bu uygulama hem sağlık açısından yanlış hem de işi bilmeyen bu vatandaşlar açısından yanlış bir durum. Bu vatandaşlar kıyma çektirirken elini makineye kaptırabilir. Vatandaşlarımız bu konuda çok duyarlı olsunlar. Etlerini güvendikleri kasaplara çektirsinler.” dedi.

Kurban alırken dikkat
Kurbanlık hayvanların, sağlıklı, besili, organlarının tam ve eksiksiz olmasına dikkat edilmesi ile ilgili önemli bilgiler veren Yenel, açıklamasına şöyle devam etti; ‘kurbanlık hayvanların kulaklarında küpe olması, büyükbaş hayvanların 2 yaşını, koyun ve keçilerin 1 yaşını doldurmuş olmaları, kuzuların ise 6 aydan büyük olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca vatandaşlarımız, Niğde Belediyesi Mezbahası, Tarım Açık Cezaevi Müdürlüğü Mezbahası, Pazartesi Pazarı yanındaki Köy Garajı, Yeni Niğde Evler civarındaki Cuma Pazarı, Yeşilburç Yolu üzerindeki Kapalı Pazar Yeri, Özbelde Mevkii Hakan Spor Tesisleri önü, Arife Hanım Camii yanındaki Zahire Pazarı’nda hijyenik, hızlı ve rahat bir şekilde kesim yapabilecek. Umuma açık yerlerde, park ve bahçelerde, cadde ve sokaklarda ise kurban kesimi yapılamayacak.’ diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim