Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’ne karında şişlik ve nefes darlığı şikayeti ile başvuran hastanın karnından 40 cm ve yaklaşık 5,5 kilo ağırlığındaki tümör Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bülent Çakmak tarafından başarılı bir ameliyatla alındı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğine nefes darlığı ve yaklaşık 2,5 yıldır karındaki şişliğin artması şikayeti ile başvuran 58 yaşındaki bayan hastaya yapılan tetkikler sonucu karnında yumurtalıktan kaynaklanan yaklaşık 40 cm’li tümör olduğu tespit edildi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Bülent Çakmak ile ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla hastanın karnından 40 cm ve yaklaşık 5,5 kilo ağırlığındaki tümör başarılı bir operasyonla alınıp hasta sağlığına kavuşturuldu.

Türkiye’de oldukça zor gerçekleştirilen bir çok ameliyatı Niğde'de Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde rutin uygulanan ameliyatlar haline getiren başarılı doktor Doç. Dr. Bülent Çakmak; “Bu tarz ameliyatlar oldukça zor ve meşakatli ameliyatlardır. Kanama ve çevredeki diğer organların yaralanma riski yüksek olan bu ameliyatı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdik. Bu ve birçok ameliyatın artık merkezimizde yapılıyor olması hastalarımız için büyük bir rahatlık” dedi.

Doç. Dr. Çakmak; “Birkaç yıl öncesine kadar hastaların kapalı yöntemle rahim alınması, kitle ameliyatları için büyük illere sevk edildiği artık bu tür operasyonların Niğde’de yapılabildiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim